Susan Delgadónak ma nagyon jó napja lesz. Rengetegszer kérte már Vincent Casselt, legutoljára a tegnapi poszt alatt. Hogy ki miért kerül sorra a Kockahas blogban, az rengeteg dologtól függ, és ezeket inkább itt nem részletezzük, mert szerintünk önöknek így izgalmasabb, nekünk meg így egyszerűbb. Mindenesetre ma kiérdemlem a rendibendi bündér megszólítást, hiszen a poszt első két képe az Irreversible című 2003-as botrányfilmből származik, amelynek főszereplője Monica Bellucci és férje, Vincent Cassel. Igen, végre itt a Vincent Cassel-poszt.

Cassel további filmjei közé tartozik a 2004-es Blueberry, ebből származik az alábbi kép. A Blueberry egy képregényfigurán alapszik, és azért kuriózum, mert francia film létére angol nyelven forgattak le.

Az amerikai filmekben Cassel jobbára a gonosz szerepét kapja, így volt ez például a 2005-ös Derailedben is. Itt nem Cassel feleségét erőszakolják meg, mint az Irreversible emlékezetes és egyben elviselhetetlen csúcsjelenetében, hanem ő maga játssza az erőszakoskodó, zsaroló gyilkost. Azért a filmplakáton ehhez képest nem is néz ki olyan gonosznak.

Tavaly Cassel teljesen kopaszra borotválta a fejét. Az alábbi, a 2009-es Cannes-i filmfesztiválon készült képen valamiért Kovács Ákosra emlékeztet.

És a végére egy öltönyös fotó Susan Delgadónak és az összes többi Cassel-rajongónak most is abban a reményben, hogy azért sikerült egy-két olyan képet mutatnunk, amik egy sima gugli-rákereséssel nem találhatók meg egykönnyen az interneten. Ez nem kifejezetten friss fotó, az Ocean's Twelve premierjén készül, 2004-ben.