A Kockahas blog rengeteg pozitív tulajdonsága közül az egyik, hogy gyakorlatilag szerkeszti magát. Tegnap GraceStalker berendelte Marlon Brandót, amire én csodálkozva a homlokomra csaptam, hogy bár a hozzá hasonló legendák közül sorra került már néhány, őt magát eddig kihagytuk. Máris pótoljuk a hiányosságot.

Brando 27 évesen vált szupersztárrá, miután eljátszotta a Vágy villamosának 1951-es filmváltozatában a férfi főszerepet (lásd a fenti és az alábbi képet). Az alakításért Oscarra jelölték, majd a következő három évben szintén sikerült egy-egy jelölést beszereznie, amik közül az utolsóból 1954-ben meg is lett az első aranyszobrocska.

Brando karrierjéből ebben a posztban mindössze az ötvenes évekre fogunk szorítkozni. És nem csak azért, mert ekkor volt a legfiatalabb és mert így lesz apropónk őt még egyszer előhúzni, ha éppen eszünkbe jut.

De azért sem érdemes 1953-nál későbbre kalandoznunk, mert amint a fenti és az alábbi fotók bizonyítják, az abban az évben mozikba került, szintén Oscarra jelölt Julius Caesar című filmben is vetkőzött Brando éppen eleget. És akkor a botrányos 1952-es fotót még nem is említettük...