Kellan Lutz félmeztelenül fut, de nem az őt állandóan követő paparazzók miatt, hanem mert nem szereti, ha izzadt lesz a felsője, derült ki többek közt ez a hasznos információ az Interview magazinból. A Twilight vámpírjaként megismert színészt Marc Jacobs kérdezgette, és a magazin szerencsénkre fotósorozatot is készített róla.

Lutz azt is megosztotta a nagyérdeművel, hogy teljesen véletlenül lett színész, és eleinte nem is tudatosult benne, hogy Brad Pitt tulajdonképpen valós személy. "Azt nem gondoltam, hogy valami robot vagy gép lenne, de azt hittem, a színészetbe csak beleszületik az ember – ilyen a családfája, mint a NASCAR-ban. Senki sem mondhatja azt: na, én NASCAR-pilóta leszek. Valahogy benne kell lenni” – mesélte Lutz, aki végül adott egy esélyt magának, és elkezdett színjátszást tanulni.

Persze nem csoda, hogy eleinte főleg a külseje miatt kapott szerepeket, hiszen saját bevallása szerint nem kell különösen erőlködnie ahhoz, hogy kockás hasa legyen, azt ehet, amit akar, mivel szerencsések a génjei.