Komoly hiányosságunkat pótoljuk a mai posztunkkal, melyben Arnold Schwarzenegger munkásságát vesszük alaposabban szemügyre. A színész számtalan filmben szerepelt, és míg eleinte főleg az izmai miatt volt népszerű, később már a komikus képességeit is kamatoztathatta.

Kattintson a képekért!

A 62 éves akcióhős-legenda Ausztriában született, és miután sorra nyerte az izomkolosszusoknak rendezett versenyeket (hétszeres Mr. Olympia és hatszoros Mr. Universum), úgy határozott kipróbálja magát Hollywoodban. Első szerepét 1970-ben kapta, de az osztrák akcentusának és a lehetetlen és kiejthetetlen nevének köszönhetően csupán 1982-ben vált híressé a Conanban nyújtott alakításával. 1984-ben kapta meg a Terminator szerepét, és onnantól a sorozatos akciófilm-szerepeinek köszönhetően már az egész világ megismerhette izmait és a nevét.

Kattintson a képekért!

1988-ban először játszott együtt Danny DeVitoval az Ikrek című filmben, és onnantól kezdve egyre több vígjátékban szerepelt – persze az akciófilmeket sem dobta sutba. Bár nem élete alakítása, és igazából nem vígjátéknak szánták, mindenképpen szeretnénk megemlékezni a Batman és Robin című filmben nyújtott gonosz karakteréről, melyről az alábbi remek stúdióképet találtuk.

Kattintson a képekért!

A színészről mostanság már politikai munkássága kapcsán hallhatunk, hiszen ő lett Kalifornia 38. kormányzója. Ennek köszönhetően könnyedén találtunk róla elegáns képet, azonban az utóbbi időkben egyetlen olyan fotó sem készült, ahol normális arckifejezést öltött volna.

Képaláírás