A fenti képen Javier Bardem kétségtelenül nem legvonzóbb arcát mutatja. De hiába, a 41 éves színész 2007-ben a spanyolok közül elsőként nyert el színésznek járó Oscar-díjat a Nem vénnek való vidék sorozatgyilkosáért, így a legtöbben talán ezt az alakítását ismerik. A múltkor Gael García Bernalt meleg fogadtatásban részesítették olvasóink, bízunk benne, hogy egy másik spanyolajkú színésszel megint sikerül lelkesedést kiváltanunk.

Rengeteg kitűnő spanyol film után Bardem 2000-ben szerepelt először nemzetközi produkcióban, ez volt a Mielőtt leszáll az éj, amelyben Reinaldo Arenas kubai költőt játszotta, és ahol partnerei között volt Johnny Depp. A fenti és az alábbi kockát ebből a filmből vágták ki. Bardemet már ezért az alakításáért Oscarra jelölték, de ekkor még nem nyert.

Az alábbi kép a 2004-es Belső tengerből való, és Bardem ugyanebben az évben Tom Cruise egyik filmjében, a Collateral - A halál zálogában is feltűnt egy kisebb szerepben. A szcientológus szupersztáréval aztán Bardem sorsa néhány évvel később más módon is összekapcsolódott.

A spanyol színész 2007-ben jött össze Cruise exével, Penélope Cruzzal, akivel Bardem egyébként már 1992-ben is együtt játszott a Sonka, sonka című filmben. A pár életéről leginkább csak találgatni lehet, mert nem nagyon beszélnek magánéletükről a sajtóban, de azért néha egy-egy közös fotó előkerül róluk. Mint például ez a remek fürdőzős kép.

A végére megint egy elegáns, öltönyös fotót teszünk. Így nézett ki Bardem most Cannes-ban a filmfesztiválon, ahol mellesleg szerelmet is vallott.