"Josh Hartnettet akarok" - jelentette be pause még a hónap egyik első posztja alatt egy kommentben. Nevének megfelelően egy kis szünetet iktattunk be a kérés és annak teljesülése közé, de most eljött az ő ideje. Fent a később szexszimbólummá vált amerikai színész középiskolai évkönyvéhez készült fotó látható, alább pedig megmutatjuk, hogyan érkezett el Josh Hartnett a 31 éves korig.

Első igazi mozifilmje a Halloween - 20 év múlva volt, majd Sofia Coppola is felkérte őt első rendezéséhez. Az Öngyilkos szüzek című, 1999-ben bemutatott remekművet nem sokan látták, de én például a mai napig wikipédia nélkül meg tudom mondani, hogy a Hartnett által játszott szereplőt Trip Fontaine-nek hívták benne. Pedig a könyvet nem is olvastam.

Sokkal nagyobb ismertségre tett szert Hartnett a Pearl Harbor, a 40 nap és 40 éjszaka, vagy az Alvilági játékok című filmekkel, ezekből származnak a posztban látható fotók. És persze ne feledjük, hogy szerepelt a Sólyom végveszélyben és a Fekete Dália című filmekben is, és ekkorra már-már Hollywood legjobb pasijai közé számított. És számít azóta is.

Hartnett következő nagy dobásának a Bunraku ígérkezik. Erről az alkotásról még nem lehet sokat tudni azon kívül, hogy Demi Moore és Woody Harrelson is játszanak benne, valamint hogy nagy része animációs technikával készül, mivel a harművészetekkel dúsított cselekmény zöme origami-figurák és bábok nemlétező világában játszódik. Olyan lesz tehát a hírek szerint, mint az Avatar, csak nem kommersz, hanem független filmes megvalósításban.