A múlt hét végén tartották Nagy-Britannia legrangosabb zenei fesztiválját, a Glastonbury fesztivált. Az egyik fő attrakció idén a visszatérő Scissor Sisters koncertje volt, akikhez Kylie Minogue is csatlakozott a színpadon. Mai posztunk az együttes frontemberét mutatja be. Bár reméljük, Jake Shearst nem kell túl sok mindenkinek bemutatni.

A Scissor Sisterszel kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló természetesen a zene. Őrülten fülbemászó slágereikkel érdemes megismerkedni, most éppen legújabb számukkal, a Fire With Fire cíművel aratnak világszerte.

De ezen kívül rengeteg tudnivaló van még Shearsről, aki nem csak saját együttesének, hanem pl. Kylie Minogue részére is ír számokat. Első közös projektjükre 2004-ben került sor, és a jelek szerint azóta is jóban vannak.

A zene utáni legfontosabb tudnivaló, hogy az arizonai születésű Shears nyíltan melegként tett szert világhírnévre 2004-ben. Így lehet, hogy minden további nélkül szabad neki a továbbra is Andrés Velencosóba szerelmes Kylie-t szájon csókolni a színpadon. A Tetu nevű francia melegmagazin legújabb számának címlapján is Shears látható, innen származnak az alábbi fotók.

Az energiától általában majd ki robbanó, enyhén szőrös mellkasú énekest a magyar közönség 2006-ban a Szigeten láthatta élőben. Az alábbinál elegánsabb képet archívumunk nem is tartalmaz az egykor vetkőzőművészként is tapasztalatot szerzett énekesről, ezt Elton John 60. születésnapján készítették róla.