Azt szokás mondani, hogy a férfi olyan mint a jó bor: használ neki, ha öregszik. De hiába, nem mindenki rendelkezik olyan szerencsés génekkel, mint például Dolph Lundgren. A Kockahas-blogban külön címkéje van azoknak a férfiaknak, akik annak ellenére is roppant vonzóak maradtak, hogy már betöltötték az ötvenet. A mai posztban azonban öt olyan sztárt mutatunk be, akik manapság már nem nagyon emlékeztetnek arra az adoniszra, akik akkor voltak, amikor világhírűek lettek. Kezdjük természetesen Mickey Rourke-kal, aki nemcsak az öregedésnek, hanem a plasztikai sebészetnek is köszönheti, hogy 57 éves korára az lett belőle, ami.

Sajnos Nick Nolte is inkább rásegített az öregedés káros hatásaira ahelyett, hogy ellensúlyozni próbálta volna őket. A színész 66 évesen még egyszer apa lett, de jelenleg, 69 éves korában éppen elvonón van. Szegényt még fotóügynökségünk katalógusa is csak mint “két lábon járó vasúti szerencsétlenséget” emlegeti. Pedig Nolte karrierje kezdetén modellkedett is, és az 1980-as Dobogó szív című filmben is milyen remekül festett…!

Alec Baldwin ha nem is őrizte meg nőcsábász formáját, legalább fölöttébb szimpatikus és népszerű maradt. Ezt javarészt a 30 Rock (A stúdió) című vígjátéksorozatnak köszönheti, ahol díjesőt érdemelt ki az ostoba nagyfőnök szerepében. Persze a ’90-es éveket még ő is szívtipróként kezdte, fotónk az 1990-es Miaimi Bluesból származik.

Melyikükért a legnagyobb kár?

A némileg az idősebb Knézy Jenőre emlékeztető Steven Seagal legnagyobb sikereit a ’90-es évek akciófilmjeinek köszönheti, pedig az egykori aikido-oktató már ekkor is túl volt a negyvenen. Az ember azt gondolná, a harcművészeteknek köszönhetően így az ötvenen túl is jobban formában kellett volna maradnia Seagalnak, de lehet, hogy csak túl szigorúak vagyunk hozzá. Ön mit gondol? Van ugyanis helyette még egy jelöltünk a legcsúnyábban öregedő férfisztárra, méghozzá egy egykori Batman, Val Kilmer. A kereken 50 éves színész mostani fotóját elnézve nehéz elhinni, hogy 1991-ben még Jim Morrisont alakította a The Doors filmben, pedig így volt. Vigyázat, kivételesen nem a kedvencre kell szavazni, hanem arra, aki ön szerint a legrosszabbul járt az ötvenen túl!