Amit a bikinis számokat gyűjtő cikkben ígértünk, most be is tartjuk: összeszedtük a kedvenc olyan nyári slágereinket, amelyek klipjében nem nők, hanem férfiak vetkőznek. Persze a kínálat valamivel szűkösebb volt, mint a csajszis videók esetében, hiszen meztelen férfiakat mindig nehezebb találni, még a Boys Boys Boys című szám klipje is Sabrina mellbimbójáról szól. Viszont ha ott megemlékeztünk az Aerosmith Girls of Summer című számáról, akkor itt nem maradhatnak ki a nyár fiújai sem, azaz a Boys of Summer Don Henley-től. A kerítés mögül felugró pasikért önmagában garantáltan érdemes végignézni a klipet.

Sokkal többet mutat azonban a Pet Shop Boys legforróbb videóklipje, amelyikben két fiatalember harcol egy lány kegyeiért. A tengerparton verekedős jelenet azóta legendává nőtte ki magát, de ne felejtsük, később is volt egy egészen korrekt nyárisláger-próbálkozása a brit szintiduónak, ez volt a Se A Vida É, szintén fürdőzős-strandolós videoklippel.

Tömegjelenetek helyett csak egyetlen pasit mutat a Texas 1999-es slágere, a Summer Son, de azt nagyon. Ebből a klipből sem hiányzik semmi: fülledt erotika, fülbemászó dallam és jóképű modell, aki ráadásul a végén teljesen átlényegül napfénnyé (kábé úgy, ahogy ezt a korszerűbb verzióban Robert Pattinson szokta tenni az Alkonyat vámpírjaként, ha kiáll a napsütésbe.)

A Girls Aloud csajszis Long Hot Summerjének is van pasis megfelelője, szintén Angliából, és szintén a nyolcvanas évekből. Az 1983-as Long Hot Summerért a Paul Weller nevével fémjelzett Style Council a felelős.

Ha pedig végighallgatja szexi nyári slágerekből készített playlistünket (itt lehet ezt egyben megtenni), utolsó előadóként Peter André fog megjelenni az ön képernyőjén. Ezért bocs, de hát ő nagyjából az Inner Circle Sweatjének alkotta meg a kockahasra komponált verzióját, szóval teljes joggal van itt.

Természetesen a lista nem teljes, biztos van önnek is olyan kedvence, ami kimaradt ebből a felsorolásból, a kommentekben jöhetnek a további tippek!