Andrea Vecchiato Londonban élő olasz fotós azzal hívta fel magára a figyelmet a napokban, hogy levetkőztetett egy rakás férfimodellt, -énekest és -színészt, köztük Lee Ryant a Blue együttesből és Tom Hardyt az Eredet című filmből. Az aktokból egy kiállítás készül The Sitter, Not the Artist címmel, ami a londoni The Gallery Soho nevű kiállítótérben nyílik majd meg a jövő héten. A fotómustra azonban nem csak úgy magáért lesz, hanem jótékony célja van, méghozzá az autisták, pontosabban a brit autizmus-szövetség támogatása. Hogy például Jake Davies szupermodell szőrös mellkasa hogyan jön össze az autizmussal, az a közönségre van bízva.

A kiállítás neve egyébként egy híres Oscar Wilde-idézetre utal a Dorian Gray acképéből, amely szerint “minden kép, melyet érzéssel festettek, a festő arcképe, nem a modellé. A modell puszta véletlen, ürügy.” Vecchiato ezzel szemben azt ígéri, sajátja helyett ő mégis modelljei személyiségét (és testét) próbálja felfedni, igaz, a 30 akt között szerepel majd róla is egy kép. A fotóst lefényképező modell egyébként régi jó ismerősünk, David Gandy, akiről szintén látható lesz majd egy akt a kiállításon. Ezeket a fotókat azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Amikor Vecchiatót megkerestük, hogy engedélyt kérjünk fotói közlésére, emailjében a lelkünkre kötötte, hogy kérjük meg olvasóinkat, legyenek az örökké jókedvűnek tűnő fotós követői a Twitteren. A kérés teljesítéséhez ide kell kattintani, Vecchiato további munkáival pedig saját website-ján lehet megismerkedni.