Ha ön nem Kate Middleton, de világéletében arra vágyott, hogy egy herceg megkérje a kezét, nem kell elkeserednie. A most már foglalt Vilmos hercegen kívül rengeteg remek parti van még a világon, akikkel egytől egyig kész főnyeremény összeházasodni. Alább mutatunk 7 herceget, illetve trónörököst, akik tekintetében még szabad a vásár. Kockahasa ugyan egyiknek sincs (vagy ha van is, nem nagyon mutogatja), de köztudomásúlag a hercegeknek nem is ez az erőssége.

1. Harry herceg - Ott van például rögtön Vilmos herceg öccse, Harry, aki jobban néz ki bátyjánál, és menőbb is. A GQ magazin mindenesetre nemrég őt választotta a legmenőbb férficelebnek, aminek kapcsán itt a Kockahasban is megemlékeztünk róla. Diana hercegnő 26 éves fiának viszont nincs sok esélye a királyi trónra, tehát ha egy merész nő Harry oldalán próbál meg királynévá válni, akkor annak a sikeres házasságkötés után még Vilmossal is el kell bánnia valahogy.

2. Károly Fülöp herceg - Ugyanez a probléma fennáll a svéd király fiának, Károly Fülöpnek az esetében is. A 31 éves fiatalember volt annyira szerencsés, hogy Orlando Bloomhoz hasonlíthatóan megnyerő vonásokat örökölt királyi szüleitől, annyiban azonban peches volt, hogy másfél éves korában hoztak egy olyan törvényt, ami szerint a fiúk már nem előzik meg a lányokat az öröklési rendben. Így XVI. Károly Gusztáv jelenlegi király után elsőszülöttje, Viktória koronahercegnő fog a trónra lépni, aki Károly Fülöp hercegnél két évvel idősebb. Viszont róla jó sok fotónk van, érdemes a galériára kattintani!

3. Andrea Casiraghi - Az ő öccséről, Pierre-ről volt már külön posztunk, most bemutatjuk az idősebb, azaz a trónra esélyesebb fiút, Andrea Casiraghit is. Ő esetében a Monaco hercege cím azonban szintén feltételes, hiszen csak akkor lesz övé Monaco trónja, ha nagybátyja, Albert herceg törvényes utód nélkül hal meg (eddigi két gyermeke közül egyik sem számít törvényesnek). A 26 éves Andrea Casiraghi anyai nagyszülei III. Rainer monacói herceg és Grace Kelly voltak, szülei Caroline hercegnő és egy olasz olajmágnás, Stefano Casiraghi. A galériában ruhában is látható.

4. Fülöp herceg - Ő természetesen nem a brit királyi családhoz tartozó Fülöp herceg, hanem II. Konstantin görög király legfiatalabb fia. A baj csak az, hogy egy 1973-as népszavazással megfosztották az uralkodót trónjától, és Görögország köztársasággá alakult. Az 1986-os születésű Fülöp (Filipposz) herceg mindenesetre a Georgetown University-n diplomázott, és a pénzügyi szférában helyezkedett el.

5. Sejk Hamdan bin Mohammed al-Maktúm - Dubaj hosszú nevű koronahercege 19 testvére közül többek között azzal tűnik ki, hogy rendkívül ügyes a lovaglásban és verseket is ír. Ez utóbbiakat Fazza álnéven teszi közzé, talán az egyszerűség kedvéért. A 28 éves sejk a London School of Economics nevű patinás intézményben szerzett diplomát, atyjától várhatóan egy 12 milliárd dollárnak (kb. 2,4 billió forintnak) megfelelő vagyont fog örökölni. Egész jóképű, nem?

Melyikük a legjobb parti?

6. Amadé herceg - Az 1986-os születésű Amadé herceg a belga királyi család jelenleg leginkább partiképes tagja. Az ő anyai nagyapja II. Albert jelenlegi belga király, édesanyja Asztrid hercegnő, osztrák főhercegné, magyar királyi hercegné, aki 1984-ben hozzáment Lorenz osztrák főherceghez, magyar királyi herceghez, Róbert osztrák főherceg, magyar királyi herceg fiához, IV. Károly osztrák császár és magyar király unokájához (legalábbis ezt sikerült róla kikopizni a wikipédiából). Amadé herceg szintén a London School of Economics tanulója volt, de a Belga Királyi Katonai Akadémiát is kijárta, valamint rögbizni is szeret.

7. Árpádházi Daka József - És végül van egy egészen halvány reménysugár azok számára is, akik magyar trónörökös kezére pályáznak. Árpádházi Daka Józsefet állítólag még Horthy Miklós idején koronázták meg, csak akkor a dolgot titokban kellett tartani. A 92 éves, Egerben élő férfi nemrég jelentette be törvényes igényét a magyar trónra. Akit visszatart a nagy korkülönbség, az esetleg bepróbálkozhat a király nővérének unokájánál, a harminc éves Gábornál, aki trónörökösnek számít, tekintve, hogy Árpádházi Daka Józsefnek egyenes ági utódja (egyelőre) nincs.