1. James Franco 1978. április 19-én született, azaz kereken egy évvel idősebb Kate Hudsonnál.

2. James Franco annyira jó matekból, hogy egy ideig dolgozott a Lockheed Martin nevű fegyvergyártó cégnél.

3. James Francónak annyira jó a kézügyessége, hogy már középiskolás kora óta fest. Kiállításai is voltak, a Pókember 3. egyik jelentében is fest.

4. James Franco annyira jól ír, hogy tavaly novelláskötete jelent meg Palo Alto címmel. Az egyetemen is hallgatott szépirodalmat, írói szakon is végzett.

5. James Franco annyira jóképű, hogy a Salon.com 2009-ben a világ legszexisebb férfijának, a Gucci pedig parfümmodelljének választotta.

6. James Franco, bár itthon kevésbé ismert, több hatalmas sikerű filmben is szerepelt. Benne volt mindhárom Pókember-filmben, az Ananász expresszben, a Milkben és az Ízek, imák, szerelmekben is. A legtöbb filmjéből mutatunk fotót a galériában.

7. James Francóval forgatták le a Majmok bolygója filmfolyam újraindításának szánt mozit, partnere Freida Pinto volt. A legutóbbi Majmok bolygóját 2001-ben csinálta meg Tim Burton viszonylagos sikerrel, ott a két főszerepet Mark Wahlberg és Helena Bonham-Carter alakították.

8. James Franco szeret maszturbálni, és ha nincs más dolga, napi négy-ötször is kielégíti magát. De ezt már megírtuk, mint ahogy 19 évesen készített házipornójáról is beszámoltunk már.

9. James Franco levágja a saját karját Danny Boyle rendezőjének legutóbbi filmjében, a 127 órában. Amikor a filmet először bemutatták filmfesztiválokon, állítólag a közönségből többen is rosszul lettek, annyira durva az amputálós jelenet.

10. James Franco lesz a jövő hétvégén tartandó Oscar-gála egyik műsorvezetője (a másik Anne Hathaway lesz). Már ezt is megírtuk, de közben Francót jelölték is a legjobb férfi főszereplő díjára, így elméletileg előfordulhatna, hogy a házigazda kapja meg az egyik legjelentősebb díjat, ha nem lenne hótbiztos, hogy idén azt a kategóriát úgyis Colin Firth nyeri.