Joseph Jason Namakaeha Momoa, ízlelgessük ezt a nevet, ő az új Conan, a barbár. Harminckét évvel ezelőtt született Hawaii-on, egy ideig Iowában élt édesanyjával, de miután befejezte a középiskolát, visszament szülőföldjére. Jól tette: több ezer másik jelentkezőt beelőzve ő kapta meg a Baywatch Hawaii főszerepét. Ezt a testfelépítést látva a történet aligha meglepő.

A sorozat vége után egy ideig utazgatott, majd 2001-ben Los Angelesbe költözött, hogy új szerepeket szerezzen (azóta is ott él, Lisa Bonet színésznővel, akivel két gyerekük van). Sikerült is, az első jelentősebbet a Csillagkapu – Atlantiszban kapta,  ezután beválogatták a Trónok Harcába is, ahol Khal Drogót játszotta. Ezzel a castinggal duplán jól járt: a sorozat révén egyrészt még ismertebb lett, másrészt a válogatáson előadott egy maori harci táncot, hogy így bizonyítsa alkalmasságát a szerepre – ekkor választották ki a Conan. a barbár főszerepére is. Sajnos hiába túrtuk fel az internetet, erről nincs videó. A Trónok harcában nyújtott alakításairól azonban igen. Íme egy.

Momoa úr tervei közt nemcsak a színészet szerepel: saját produkciós irodája van, a Pride of Gypsies (cigánykaraván), amellyel filmkészítőként szeretne sikeres lenni. Néhány rövidfilmet már rendezett, most épp a "Road to Paloma" című alkotáson dolgozik, amelyet több történetszálból gyúr össze. Remélhetőleg félmeztelenül.