Ha egy nő zuhanyozik egy filmben, akkor a Psycho óta mindenki rögtön a legrosszabbra számít. Ezzel szemben a férfizuhanyozás egy igazán békés és hálás téma, mégis viszonylag ritkán látunk a vásznon vagy a képernyőn kulcsjelenetben tisztálkodó férfiakat. Azért összeszedtünk hat ilyen jelenetet, amik között természetesen ott van Bobby feltámadása a Dallasból. Szerintünk ez minden idők legemlékezetesebb filmes férfizuhanyzása, és arra számítunk, hogy a szavazást is ez a klip nyeri majd - de hátha nem lesz igazunk. Nézzen fürdő férfiakat aztán szavazzon! A legjobb videónak értelemszerűen tízes jár, a leggyengébbnek egy pont.

1. Mario - The Only Way Is Essex

Ehhez az egész poszthoz az adta az ötletet, hogy újabb Jersey Shore-klón fut Nagy Britanniában (rendszeres nézőink tudják, hogy már van egy), és ennek a promóklipjei között találtunk egy remekbeszabott zuhanyozást. A trashreality címe az, hogy The Only Way Is Essex, és a most induló új szezon egyik férfiszereplőjét, Mariót a fenti jelenettel mutatták be a nézőknek. Egész jó sorozat lehet.

2. Patrick Duffy - Dallas

Aztán amikor a világ leghíresebb férfizuhanyzásain kezdtünk gondolkodni, rögtön Bobby Ewing jutott az eszünkbe. A Patrick Duffy által alakított szereplő a legendás szappanopera hetedik évadjának utolsó részében meghal, majd a nyolcadik szezon egyre bizarrabb fordulatainak a tetőzése az, hogy a legutolsó jelenetben a halott Bobby egyszer csak megjelenik Pamelának a zuhany alatt. A tévésorozatok történetének egyik legmerészebb húzása volt ez, ugyanis a jelenet folytatásaként a kilencedik évad azzal kezdődik, hogy Bobby kiszáll a zuhany alól, aztán kiderül, hogy ez egész nyolcadik évadot Pamela álmodta.

3. Christian Bale - Amerikai psycho

Christian Bale-re se azelőtt, se azóta nem illett ennyire egy szerep se: az Amerikai psychóban ő volt a fogyasztásmániás sorozatgyilkos. A film egy igen emlékezetes jelenettel kezdődik, amelynek során az őrült Patrick Bateman zuhanyozás közben részletesen elmeséli, hogy milyen termékeknek köszönheti tökéletes testét, gyönyörű arcbőrét és kifogástalan megjelenését.

4. Edward Norton - Amerikai história X

Az Amerikai história X-ben két emlékezetes zuhanyozós jelenet van. Az egyikben a frissen börtönbe került neonácit megerőszakolják rabtársai. Valószínűleg ez a meglehetősen sokkoló epizód is beleégett valamennyi néző retinájába, de szerencsére van ennek a jelenetnek egy ellenpontja is a filmben, amely a megtisztulást jelképezi. Edward Norton karaktere új emberként lép ki a zuhany alól - borzasztóan hatásos képsorok, érdemes még egyszer végignézni őket.

5. Sylvester Stallone és Kurt Russell - Tango és Cash

És ha már börtönzuhanyzás, akkor nem a Remény rabjaiból választottunk egy jelenetet (pedig megtehettük volna), hanem inkább a Tango és Cashből, pedig ebből valamiért csak olasz szinkronos verziót találtunk a videómegosztókon. Ebben az 1989-es filmben Sylvester Stallone és Kurt Russel alakítják a két címszereplőt, akik rendőr létükre egy összeesküvés áldozataiként bekerülnek a börtönbe. Itt először is zuhanyozással kezdenek, ez a részlet látható fent.

6. Alexander Skarsgard - A trükkös eb

Ezt a furcsa című filmet, szégyen, de nem láttuk - a fenti részletet belőle viszont már többször is. Az Inni és élni hagyniból megismert svéd színészóriás (itt most testméreteire gondolunk elsősorban) ebben a svéd filmben értelemszerűen svédül társalog, de azt viszont ebben a jelenetben a zuhany alatt teszi.


Ha az ön kedvenc zuhanyozós jelenete most kimaradt, ne háborodjon fel, hanem írjon nekünk e-mailt, így egy következő összeállítás már az ön ízlését is fogja tükrözni! Természetesen csak linkkel együtt küldött jelöléseket fogadunk el, de címünk a szokásos, várjuk leveleiket!.