Valamiért konkrétan emlékszem, hogy akkor értesültem arról, hogy elvileg újra divatba jött a férfiaknál a fejtetőre összefésült és/vagy oldalt felnyírt haj, azaz a punktaraj, amikor az ezredforduló végén a THE FACE magazin 1999. decemberi, évértékelő számában azt olvastam, hogy 1999-ben az év frizurája volt a punkhaj. Magyarországon akkor még ilyet nem nagyon lehetett látni (az igazi punkokat kivéve).

Önnek volt fejtetőn összefésült, illetve punkosra felnyírt haja?

Most, hogy retró-sorozatunk 2000-es posztja után elért ehhez az 1999-es évhez, kíváncsian vártam, hogy találok-e ilyen hajat az archívumban. Persze, hogy találtam: hiába koptatta el pár később David Backhamtől kezdve Robbie Williamsig rengeteg nagy sztár, és tette vállalhatatlanná sok évvel később egy csomó nem túl nagy sztár Győzikével az élen, 1999-ben még menő újdonság volt a kifutókon a punktaraj.

Önnek mióta van átvetett szíjú táskája?

Sőt, a ’90-es évek minimalista-funkcionalista divatjának egy másik nagy dobása volt, hogy menővé tette a férfiak számára a vállon átvetett szíjú táskákat. Ma már szinte meglepő, hogy ilyet akkor még egy olyan elegáns cég bemutatóján is lehetett látni, mint a Kenzo. 12 év kellett hozzá, hogy a divatbemutatókról hozzánk érkezve nálunk is klisévé váljon, de idén a Fila-táskákkal Magyarországon is kulminált ez a divat. Vajon újabb 12 év kell majd, hogy eltűnjön az összes?

Az 1999-es férfidivat-fotókból kiválogatott 10 legérdekesebb-legjellemzőbb archív fotót a galériában nézheti meg, kattintson a képre!