Október eleje óta lépegetünk visszafelé az időben a Kockahas blog retrosorozatán belül, és már az ezredfordulón is túl vagyunk, azaz ebben a posztban az 1998-as év következik. A galériában látható 10 fotó ennek az évnek a terméséből származik, és megint igyekeztem az archívum fotórengetegéből a legérdekesebb és a legjellemzőbb fényképeket kiválasztani.

Érdekesnek mondható például a ’90-es években még nagyon merészeket alkotó Paco Rabanne fenti fémruhája, amelynek egyébként egy női verziója is készült. Azon természetesen nem volt ekkora műfarok. Rabanne-ról az utóbbi években keveset hallunk, pedig például a Barbarella-film ikonikus ruháit is ő tervezte. Maga a tervező egy évvel ezután, azaz 1999-ben visszavonult, most 77 éves, márkáját más tervezőkkel, más tulajdonosok viszik tovább.

Egy igen jellemző darab pedig például az a kerek kalap, ami az alábbi, NDK-stílusú, szőke bajszos Jean Paul Gaultier-modellen látható, mekkora sláger volt ez a fejfedő egy időben! A Bundesliga-frizura is nagy sláger volt, csak korábban, a kézben tartott sör meg mindig is kedvelt férfikiegészítőnek számított. Divatbemutatókon valamiért mégis viszonylag ritkán tűnik fel. Nézegessen még több 13 éves fotót valamelyik képre kattintva!