A fenti videón két NBA-sztár látható, Nick Young és JaVale McGee. Egy-egy evőkanál fahéj van a kezükben, amit egyszerre a szájukba vesznek, majd egy rendeset fuldokolnak tőle. Miért tesz ilyet két világhírű kosárlabdázó? Azért, mert a fahéjpróba, bár már 2006-ban terjedni kezdett, az utóbbi években-hónapokban óriási népszerűségre tett szert: egyre többen töltenek fel magukról videót az internetre, amint egy evőkanálnyi, esetleg kupicányi fahéj lenyelése után megpróbálnak 60 másodpercig nem inni.

A fahéjpróbát nem csak bizonyítani vágyó fiúk és férfiak vállalják be, de a végeredmény mindig az ő esetükben a legviccesebb. A fenti fiatalemberből például zsigeri gyomorreakciót vált ki a fűszertúladagolás, de ez még mind semmi ahhoz a macsóhoz képest, aki a fél udvart teleokádja egy kis fahéj hatására (ezt a videót nem ágyaztuk be, mert nem lehet, kattintson érte ide!).

A szájba vett fűszer azért okoz borzasztóan kellemetlen érzést, mert ilyen töménységben eszméletlenül csíp, és száll is mindenhova, mert egy evőkanálnyi adagot a szájban levő nyálmennyiség már nem tud felvenni. Aki van olyan ostoba, hogy kipróbálja ezt a tréfát, annak valószínűleg az arc-és orrürege is megtelik fahéjjal, lásd a fenti gengszterpalántát, aki tüsszentésrohamot kapott a próbától.

Ön kipróbálná a fahéjpróbát?

Sőt, nemrég állítólag egy amerikai tinédzser kórházba került a fahéjpróba után, ugyanis a szájba vett fűszeradag jó részét letüdőzte. A fenti videón látható komoly arcú fiatalembernek ugyan a jelek szerint sikerült különösebb megrázkódtatás nélkül abszolválni a fahéjnyelést, tehát nyilván van ennél veszélyesebb módja is az ökörködésnek. Az viszont valószínű, hogy aki kipróbálja, egy életre megutálja utána a fahéjat. Mindenesetre alább mutatunk egy ikerpárt, akik úgy érzik, annyira távol vannak a keménycsávó-státusztól (mondjuk igazuk is van), hogy a fahéjpróba után még két másik hasonló feladattal kell bizonyítaniuk a… mit is?