Utoljára 2009-ben készítettünk interjút Rákász Dániellel, aki akkor nyerte el Dirty Dancing berlini színházi változatában a Patrick Swayze által híressé tett szerepet. A 27 éves egykori megatáncos azóta is kint dolgozik, de amikor a múltkor a DTK-showban megláttuk, eszünkbe jutott, hogy ő a Nap Celebje sorozat után ebbe a blogba is kell nekünk. Kértünk tőle fotókat, ő pedig bevállalós volt és küldött egy párat, ezek láthatók a képre kattintva.

És ha már ez a Kockahas blog, a fotók mellé feltettünk pár szemérmetlen kérdést, például azt, hogy önmagában a tánc elég-e ahhoz, hogy az embernek olyan fizikuma legyen, mint Rákász Dánielnek. Ezt válaszolta: „az biztos, hogy kardiónak és a lábaknak elég - de ezenkívül alkatfüggő. Nekem némi súlyzós edzés vagy saját-testtömeges terheléses edzés is elég ahhoz, hogy jó formában maradjak, na meg kell az egészséges étrend. De például ha valaki tornázik, breakdance-el vagy akrobatikázik, ott megintcsak egy egész testet mozgat, sokszor egészen elképesztő pózokban, tehát jönnek az izmok, és a definíció. Amúgy köszi a bókot, de még én is sok mindent javítanék magamon!”

Azt is megtudtuk tőle, hogy elsősorban milyen testre számítson az, aki rendszeresen táncol: „a tánc alapvetően az alsótest, a csípő és a derék formálására és zsírégetésre kiváló. Ha egy táncos sokat emel (pl. lányokat vagy kollégákat) akkor a felsőteste is terhelve van. Nem nagy mágia ez, amit terhelsz, az nő - akárcsak a pálma. De ha csak az aerob részével vagy elfoglalva, és alapvetően nincs izom-tömeged, akkor nem lesz kimunkált felsőtested. Tehát ajánlom a kerti munkát, vagy a konditermet!”

Férfiakat ritkán szokták férfiideálról kérdezni, de mi most megtettük, és Rákász Dániel egyáltalán nem riadt vissza a témától. Ezt válaszolta: „Michelangelo Dávidja egy remek példa - nem túl sok, de nem is kevés. Én azt szeretem, ha természetesen sportos egy test, de nem feltétlenül egy fél ház méretéről beszélünk. Filmekből egyik kedvenc régi inspirációm Brad Pitt a Harcosok Klubjában. A való életben pedig nagy tiszteletem a tornászoké, akik gyakran (az emberi test anatómiáját maximálisan kihasználva és terhelve) elképesztő eredményeket érnek el, mind esztétikai-, mind sportszempontból.”

Ha többet szeretne látni, lapozza végig képösszeállításunkat, vagy kattintson át Rákász Dániel honlapjára!