A mai poszt fotói egy magyar vonatkozású film, a Pain and Gain jelenleg Miamiben folyó forgatásáról érkeztek. A megtörtént eseményeket elmesélő sztori főszereplőit Mark Wahlberg és Dwayne Johnson játsszák.

Mindkettőjükről volt már poszt ebben a blogban, de Wahlbergről éppen azt írtuk legutóbb, hogy mennyire nincs már formában. Ehhez képest a Pain and Gain kedvéért most döbbenetes izomzatot fejlesztett, amivel akár be is hozhatta volna főszereplőtársát, de Johnson szintén rátett még egy lapáttal szokásos méreteihez képest.

A Pain and Gain egyébként azért magyar vonatkozású, mert a morbid humort ígérő vígjáték egy 1995-ben történt bűnesetre alapul, amiért a Wahlberg és Johnson által alakított két bűnözőt, Daniel Lugót és Noel Adrian Doorbalt 1998-ban halálra ítélték. Áldozataik magyarok voltak, egy telefonszexes vállalkozásból meggazdagodott, Miamiben élő pár, Frank Griga és Furton Krisztina, akik halálukkor 33, illetve 23 évesek voltak.

A férfit egy fejre mért ütéssel ölték meg, míg a nőnek egy halálos adagot injekcióztak be állatoknál használatos nyugtatóból. Az áldozatokat azért kínozták, hogy azok mondják meg lakásuk biztonsági zárának kódját, de a nő halála előtt szándékosan rossz kódot adott meg, így a gyilkosok nem jutottak hozzá a zsákmányhoz.

A holttesteket viszont láncfűrésszel és baltával feldarabolták, majd elégették, remélve, azok így beazonosíthatatlanná váltak, de nem ez volt a helyzet. A két gyilkost elfogták, és sorozatos kegyelmi kérelmeiknek máig mindössze annyi eredménye volt, hogy a két bűnöző még mindig életben van, de az ítéletet nem változtatták meg a felsőbb fórumok, így a két rab már csak a kivégzésre vár. Kíváncsian várjuk, hogy erről milyen vígjátékot lehet forgatni - addig is kattintson, bejön-e önnek Wahlberg és Johnson új külseje!