Azokban a posztokban, ahol 3 videót mutatunk, a klipeknek általában nincs semmi közük egymáshoz (azon kívül persze, hogy mindben van kockahas). Ilyen szempontból ez egy kivételes poszt, mert ebbe 3 utcai edzésről készült videót gyűjtöttünk össze három különböző országból, a négyütemű fekvőtámaszos összeállításunkhoz hasonlóan. Fent például Haifa fiataljai mutatnak be néhány olyan gyakorlatot, hogy önnek is garantáltan le fog esni az álla.

De északabbra is vannak olyanok, akik nem bírják, vagy nem akarják kifizetni a konditerem-bérletet, és inkább közterületen gyúrnak, például a játszótéren. A fenti ukrán fiatalember az edzéshez a hintán és a mászókán kívül egy biciklit is felhasznál, meglehetősen eredeti módon.

Ön látott/használt már Magyarországon szabadtéri, ingyenes edzési létesítményt?

Alább pedig egy orosz sportember látható, valószínűleg nem sokan tudnák utánacsinálni ezt a gyakorlatsort. Ki gondolta volna, hogy a szabadtéri játszó- és sportfelszerelést ennyiféleképpen fel lehet használni? Mellesleg néhány helyen Magyarországon is vannak már kifejezetten edzési célzattal, felnőtteknek szabadtérre kihelyezett bordásfalak, nyújtók és kondigépek, például a Városligetben erre a szezonra adták át a másodikat a süllyesztett focipályánál, az első videóhoz hasonlítható gépekkel. Kíváncsiak vagyunk, hogy ön látott, illetve használt-e már életében ilyen szabadtéri közkonditermet, szavazzon, ha van kedve!

UPDATE: Balázs néven bemutatkozó olvasónk nemhogy látott már ilyet Magyarországon, le is fényképezte, sőt, két fotót elküldött nekünk. Nem sokkal a poszt megjelenése után írt levelében ezt írja: „Most már van ilyen Újbudán is! Direkt szabadtéri edzőgépeket tettek ki a Bikás parkba (a futópálya is most készült el)." Ha ön is tud ilyen helyről Magyarországon, esetleg fotója is van róla, írja meg, küldje el a Velvet címére! Köszönjük!

És íme a másik fotó: