Drew Manning amerikai fitneszedző úgy bizonyította, milyen kemény csávó, hogy meglehetősen kigyúrt testére fél év alatt felszedett harminckét kilót, majd fél év alatt ugyanennyit le is adott. Az amerikai O. G. Duck természetesen mindezt meg is mutatta, mint a CNN beszámol róla, a Good Morning America című tévéműsorban.

Manning és neje, Lynn elmondása szerint bár az edző visszagyúrta magát a megelőző formájára, a gondolkodása sokat változott. Elmondása szerint mindig fitneszőrült volt, ezért a túlsúlyosakra úgy tekintett, fú, ez a gyerek biztos  nagyon lusta. "Meg voltam győződve arról, hogy az emberek csak kifogásként hivatkoznak a rossz génjeikre, vagy hasonlókra. Vagy egészséges akarsz lenni, vagy nem."

Ez a nézőpont viszont nem sokat segített abban, hogy túlsúllyal küzdjő edzettjeinek helyzetébe élje magát, és megismerje, pontosan mit kell legyőzniük. Ezért is vágott bele a kísérletbe, a testsúlygyarapodást cukros üdítőkkel és gyorskajákkal abszolválva.

Lynn elmondása szerint férje egyre letargikusabb lett, lusta volt házimunkát végezni, és semmi kedve sem volt a kétéves lányukkal játszani. "Nem volt önbizalma, azt ismételgette, »nagyon kövér vagyok«, állandóan azon nyavalyogva, hogy néz ki." A visszafelé vezető út sem volt kellemes: a cukros üdítők hiányától fájt a feje, és állandóan csak evett volna.

Neje ma már örül, mert a férfi nem egy érzelmek nélküli fitneszrobot, hanem megérti, milyen nehéz dolguk van a túlsúlyosaknak. Ráadásul azokból az édességekből is hajlandó enni, amelyekető készít. Manning a tapasztalatairól természetesen könyvet írthonlapot üzemeltet, és minden létező módon igyekszik pénzt csinálni belőle.