Nyakunkon a futball nagy európai ünnepe, a lengyel-ukrán közös rendezésű foci-Eb, így a Kockahas-blog is kötelességének érzi, hogy a focit utáló, de az izmok látványát kedvelő olvasók is örüljenek ennek. A Velvet ezért saját Kockahas-Et-t indít, amelynek a szabályai a következők: az igazi Európa-bajnokságon a 16 csapatot 4 csoportba sorolják, így mi is négy posztban fogunk megemlékezni a négy csoport tagjairól. Mindegyik válogatottból kiválasztunk egy kockahasú focistát, és megszavaztatjuk, ki néz ki a legtűrhetőbben. A négy csoport négy győztesét végül összeeresztjük egy döntőre.

Nem is cicózunk tovább, következzen az A csoport négy versenyzője, a cseh Milan Baros, a lengyel Sebastian Boenisch, az orosz Pável Pogrebnyak és a görög Dimitriosz Szalpingidisz. A képgaléria után pár szót olvashat róluk, illetve még fontosabb, hogy szavazhat!

A cseh Milan Barosról annyit érdemes tudni, hogy 1981-es születésű, 1998 óta focizik a felnőttek között. Jelenleg a török Galatasarayban rúgja a bőrt a 184 centi magas csatár. Olyan nagy csapatokban is játszott, mint a Liverpool, az Aston Villa, a Lyon vagy a Portsmouth. A 2004-es Eb-n a cseh csapat egyik legjobbja volt, öt góljával az Eb gólkirálya lett. Most a torna előtt sérült le, nem biztos, hogy pályára tud majd lépni. Sajnos nem letámadható, mert nős, felesége Tereza Franková, sőt van egy 2 éves fiúk is.

A lengyel Sebastian Boenisch Barosnál azért csuribb srác, 1987-ben született. A hátvéd a történelem áldozatának is mondhatja magát, ugyanis egy Lengyelországban született német. Ezért a német ifjúsági válogatottban is játszott, és sokat hezitált, melyik országot képviselje. Miután rájött, hogy a német felnőttcsapatba úgyse hívják be, tavalyelőtt a lengyelek mellett döntött. Eddig német csapatokban játszott, a Werder Bremenben és a Schalkéban. Ő se fűzhető be, jegyben jár Tatjana Batiniccsal, a 2006-os Ausztria szépével.

Pável Viktorovics Pogrebnyak megint nem mai gyerek, de nem is olyan hajlott korú, mint a cseh Baros. Az 1983-as spíler hat orosz csapat után a német Stuttgarthoz, majd az angol Fulhamhez szegődött mint csatár. Karrierje csúcsaként az ő góljával verte meg a Zenit Szentpétervár a Manchester Unitedet az Európai Szuperkupa döntőjében. Pogrebnyaknak is van felesége, Maria Pogrebnyak egy fiúval is megajándékozta a szikár szláv sportolót.

Ki az A csoport kockahasa?

Az utolsó jelölt a görög hérosz, Dimitriosz Szalpingidisz. Ő is 1981-es születésű, és csak görög csapatokban játszott eddig. Neki is megvolt a maga nagy pillanata: az ő gólja döntötte el, hogy a görögök mehetnek a 2010-es dél-afrikai foci-vb-re az ukránok ellenében. A jobbszélen játszó Szalpingidisz magánéletéről nem találtunk megbízható infót, lehet, hogy ő behálózható. És most tessék szíveskedni szavazni, a tét nagy!