Most hogy beindult a foci-Eb hengere, mi is könyörtelenül belecsaptunk a lecsóba, és úgy döntöttünk, megversenyeztetjük a legjobb kockahasakat. Válogatottanként egy játékost mutatunk be, és egy posztban négy sportoló látható.

Az A csoport többnyire szláv idoljai után a B csoport kockahasai következnek az alábbi fotókon, lejjebb görgetve pedig a focibolondoknak szóló rövid bemutatás olvasható. Íme, a holland Stijn Schaars, a dán Lasse Schøne, a német Mario Gómez és a portugál Hugo Almeida.

A halálcsoportnak is nevezett négy csapatból elsőnek a hollandok egyik csillagát, Stijn Schaarst mutatjuk be. Az 1984-ben született középpályás két holland csapat után jelenleg a portugál Sportingban focizik. A holland nemzeti válogatottban 2006 óta tagja. Kint volt a 2010-es foci-vb-n, de végül nem lépett pályára.

Dánia is a B csoport tagja, tőlük Lasse Schønét neveztük a versenyre. A dán középpályás 1986-ban látta meg a napvilágot, és profi focikarrierje során végig csak holland csapatokban fordult meg. Jelenleg az Ajax Amsterdam igazolt futballistája. Több korosztályos dán válogatottnak is tagja volt, mielőtt beszelektálták a felnöttcsapatba is.

A németeknél nem kellett sokat keresgélni, beütöttük a leggólerősebb játékos nevét, és rögtön ömlöttek a kockahas-kompatibilis képek. Az 1985-ös Mario Gómez német-spanyol kettős állampolgár, de a német válogatottat választotta. Klubszinten focizott a VfB Stuttgartban, majd a Bayern Münchenben. Elképesztően gólerős, a mostani Bajnokok Ligája szezon gólkirálya is ő lett. A Super Mariónak is becézett sztárfocistának ez lesz a második Eb-je.

Ki a B csoport kockahasa?

A portugálok az utolsók, akikről még meg kell emlékeznünk, azonban egyvalamit kikötöttünk a szavazás előtt: Cristiano Ronaldó biztos, hogy nem képviselheti hazáját a kockahas-Eb-n. Hugo Almeida viszont alkalmasnak tűnik a portugál értékek képviseletére. A csatár több portugál klubcsapat után megfordult a német Werder Bremennél, most pedig a török Besiktast erősíti. Nem egy csöpp ember, alulról karcolja a két méteres magasságot.