Miközben az igazi foci-Eb-n keményebbnél keményebb meccsek váltják egymást, nem áll le egy percre sem a Velvet kockahas-Eb-je sem. Nem is cicóznánk többet, íme a C csoport felhozatala. Ma szavazni lehet a spanyol Fernando Torresre, az olasz Andrea Pirlóra, az ír Shane Longra vagy a horvát Darijo Srnára.

Az európa-bajnoki címvédő Spanyolország nevében Fernando Torrest indítjuk, aki a képen épp az angol FA kupát szorongatja, amit idén megnyertek a Chelsea-vel (a Bajnokok Ligája trófeával egyetemben). Torres 2001 óta játszik a felnőttek között, azóta volt a spanyol Atletico Madrid, az angol Liverpool és most a Chelsea játékosa. A kölyökképű csatár rendkívül gólerős, és tele van tetkókkal. Torres egyébként nős, 2009-ben, nyolc év együttjárás után vette feleségül Olalla Domínguez Listét, akitől azóta két gyereke is született.

Az olasz Andrea Pirlo az Európa-bajnokság egyik nagy öregje a maga 1979-es születési évével. Ő a valaha volt egyik legnagyobb olasz focista, tagja a 2006-os világbajnok csapatnak. 1995 óta játszik a felnőttek között, eddig csak olasz csapatban focizott. Volt már a Brescia, az Internazionale és a Milan játékosa is. A középpályás Pirlo tizenegy éve házas, felesége Deborah Roversi és két gyerekük van.

Az ír Shane Long némi túlzással akár Pirlo édesgyermeke is lehetne a maga 1987-es születésével. Majdnem az ír nemzeti sportban, a gyephokihoz hasonló hurlingben lett nagy játékos, mígnem fel nem fedezték, hogy focizni is jól tud. Az ír Cork Cityben kezdte a futballt, innen az angol Readinghez, majd a West Bromwichhoz igazolt. A csatár 2007 óta tagja az ír válogatottnak, néha még gólt is lő.

Ki a C csoport kockahasa?

A horvát Darijo Srna 1982-ben született, persze még jugoszlávként. Focikarrierjét persze már Horvátországban kezdte, a Hajduk Splitben, majd az ukrán Sahtyar Donyeckben játszott (most sajnos utaznia kell, mert a csapat minden meccsét Lengyelországban játssza). A középpályás Srnának egyébként van egy tetoválása egy focizó szarvasról (mivel a srna szarvast jelent magyarul). Down-kóros öccsének szokta ajánlani a góljait. Srna is házas, felesége Mirela Foric, és 2010-ben született első gyerekük.