A mai poszt képösszeállításában látható 29 éves brit fiatalembert még viszonylag sok medicinlabdázás választja el a kockahastól, de már nem olyan sok, mint korábban. Jason Young tizenévesen ugyan pajzsmirigy-alulműködés következtében 197 kiló környékére hízott fel. 21 éves volt, amikor gyomor-bypasst végeztek nála, amit a brit TB fedezett, tekintettel arra, hogy a fiatalember nem tehetett arról, hogy túlsúlyos volt. Ez a műtét abból áll, hogy eltávolítják a páciens emésztőrendszerének egy részét, így a megevett ételből a tápanyag egy része nem tud felszívódni. Az operáció sikeres volt, Young az elkövetkező években fogyásnak indult, és mostanra 82 kilóval könnyebb, mint amennyi a beavatkozás előtt volt.

Fennmaradt azonban egy probléma: az ember a zsírt relatíve könnyen leadja, de a túlsúly miatt megnyúlt bőr a diétától nem tűnik el. Amint az a képeken remekül látszik, Young hasán hatalmas redők láthatók − azt becsülik, hogy kb. 25 kilónyi bőrt kéne leoperálni róla. A bypass-műtétkor szó volt róla, hogy idővel ezt a második beavatkozást is elvégzik majd, de a férfi hiába kilincsel az orvosoknál és a hatóságoknál, egyelőre nem vállalták el az operációt. Young nyilván ezért fordult tehetetlenségében a bulvárlapokhoz történetével és megdöbbentő fotóival.

„Olyan nehéz a mellkasomon és a hasamon a bőr, hogy megfájdul a hátam, ha állok”, nyilatkozta Young, aki elég sokat állhat, hiszen a foglalkozása nem ülőmunka: szakácsként dolgozik. A második műtét nélkül az első tehát nem sok javulást hozott életminőségében, mivel a férfi továbbra sem mer sehol felsőruházat nélkül mutatkozni, a lelógó bőrredők kényelmetlenek és gátolják a mozgásban, ráadásul az emiatt okozott stressz azt is magával hozta, hogy néha már az öngyilkosságot is fontolgatta, sőt, a barátnője is elhagyta. Kívánjuk neki, hogy segítsen valamit az ügyön az, hogy történetét a sajtó nyilvánossága elé tárta.