Egy hete a magyar katonák közelharc-képzéséről mutattunk képeket, és ma még egyszer visszatérünk a honvédséghez, bár ezúttal csak négy fotó áll a rendelkezésünkre egy különlegesen kemény, a hónap első hétvégéjén megtartott teljesítőképességi versenyről, amelynek izgalmas részleteit alább közöljük. Ha ön nem tudja, mi az a CrossFit, érdemes elolvasnia a Trend rovat cikkét a témáról; a verseny lényege mindenesetre az volt, hogy erőt és állóképességet egyaránt igénybe vevő feladatsort kellett minél rövidebb idő alatt elvégezni. Egy német, egy amerikai és tíz magyar katona szállt versenybe, közülük a győztes Bálint Zoltán őrmester lett 30.39 perccel. Ha kíváncsi arra, hogy ő mi mindent csinált végig ez alatt a fél óra alatt, olvassa el alább Fenyvesi Péter főtörzsőrmester válaszait a legfontosabb kérdésekre!

Mi ennek a versenynek a lényege? – Ez egy fizikai állóképesség-felmérő teszt, ami rengeteg gyakorlást és edzést igényel.

Milyen versenyszámok voltak? – A feladatok sorban a következők voltak: 30 db húzódzkodás, 30 db hatütemű fekvőtámasz, 30 db lábemelés, 30 db 24 kg-os harangsúllyal szakítás, 30 db guggolás 40 kg-os súllyal, 2x10 kg-os M2 rakasszal séta 880 méteren keresztül, 110 kg-os szánhúzás 88 méteren keresztül, teherautógumi kalapáccsal való továbbítása 20 méteren keresztül, 10 kg-os homokzsák átlendítése 9 alkalommal 2,5 m felett, 5 méter magasra kötélmászás, 50 db ugrálókötelezés.

Melyik versenyszám volt a legnehezebb? – Úgy láttam és tapasztaltam, hogy a szánhúzás ment mindenkinek a legnehezebben.

Melyik versenyszám volt a legkönnyebb? – Az utolsó feladat, az ugrálókötelezés, ezért is lett levezetésként a végére rakva.