Meztelen, jótestű férfiak lepték el az Instagramot és a Twittert egy héttel ezelőtt, a férfiak zoknit húztak a farkukra, és így készítettek magukról szelfiket. A fotókhoz a #cockinasock (farok a zokniban) hashtaget használják, mindezt nem az öncélú magamutogatásért teszik, hanem nemes céllal. A meztelen szelfik egy angol rákellenes alapítvány kampányaként készülnek, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a hererákra, a prosztatarákra, és arra ösztönözzék az embereket, hogy adományokkal támogassák a Balls to Cancer, a Cancer Research UK és a Checkemlads rákellenes szervezeteket. 

„A megközelítés adta magát. A Red Hot Chili Peppers készítette az első fotót, és a hatás nem maradt el, egyre nagyobbra nőtt. Nem hiszem, hogy bárki is számított erre. Az egész egy hete indult és senki nem gondolta volna, hogy elárasztják a képek az internetet" – mondta a kampányért felelős Balls to Cancer szervezet egyik alapítótagja, Susan Bates a Nerve-nek. A szervezetet egy házaspár alapította 2011-ben, Susan Bates a nagyapját veszítette el, aki torokrákban halt meg, a férje, Mark Bates pedig az édesapját veszítette el, aki agytumorba halt bele. A személyes veszteségük ihlette az alapítvány létrehozását.

A kampány egy része máris eltűnt az internetről, a cockinasock hashtag alatti fotókat az Instagram elkezdte törölni, a közösség azonban visszavágott. Egyre több képet töltöttek fel hasonló hashtaggel, továbbá a mémgyárosok is akcióba lendültek: a kampány kitalálói a Nerve-nek adott interjújukban elmondták, remélik, hogy meg tudják beszélni az Instagrammal a problémát, és találnak megoldást. „A kedvenc fotónk a fantasztikus nagykövetünk, Wayne Lineker és az ő barátja, Calum Best fotója. Simán nemet mondhattak volna, de ehelyett jókora hírverést csináltak az ügynek, a szükséges pénzügyi forrással együtt ez csodálatos volt. Nem lehet elég köszönetet mondani."

Hogy pontosan mit szeretnének elérni a meztelen férfitestek fotóival, arra is választolt a házaspár, bár szerintük nagyszerűek a fényképeket, de a kampány nem ér semmit, ha nem ellenőrzik a testrészüket a férfiak rendszeresen. A hererák a 20 és 35 év közötti férfiaknál forful elő a leggyakrabban, ajánlott fürdés közben a kádban vagy a zuhany alatt megvizsgálni: ha az érintése fájdalmas, vagy valamilyen elváltozás tapasztalható, érdemes orvoshoz fordulni.