Szuper, még csak ürügyet sem kell keresni, hogy egy poszt lehessen a Hedwig és a Mérges Csonk bemutatójáról érkezett fotókból, hiszen a képsorozat remekül illik a Kockahas blogba, ugyanis a fotósokat az előadás végén engedték be a színházterembe, annál a jelenetnél, amikor Hedwig az Exquisite Corpse című szám közben levetkőzi magáról a női ruhát, azaz a Hedwig-kosztümöt. A címszerepet az Így jártam anyátokkalból és koktélimádatáról ismert Neil Patrick Harris játssza, őt lehet megcsodálni a se nem férfi, se nem nő, se nem keleti, se nem nyugati musicalsztár szerepében.

A darab eredeti címe Hedwig and the Angry Inch, eredeti bemutatója 1998-ban volt, de a hatalmas siker ellenére a Broadwayig akkor nem jutott el, csak a kultstátuszig. Lett viszont belőle egy zseniális és Sundance-nagydíjas film 2001-ben, amit az eredeti Hedwig rendezett, John Cameron Mitchell, és természetesen ő is játszotta el a főszereplőt. Íme a leghíresebb szám az alkotásból, a címe The Origin of Love.

A darab alapvetően egy roppant bizarr vígjáték, ez valószínűleg már a fotókból is egyértelmű. De közben megdöbbentően drámai, sőt, filozofikus is. Élete nagy kérdéseit Hedwig ráadásul meglepően kemény és tempós rockzenei kísérettel adja elő, így aztán nem csoda, hogy ennek a teljesen egyedi kombinációnak világszerte vannak teljesen elvakult rajongói, a legtöbben persze az USA-ban és valamiért Japánban meg Koreában. Talán egyszer egy budapesti színpadra is kiállítja valaki Hedwiget, addig is marad a filmverzió meg a Broadway-en tegnap este bemutatott előadás fotói. Klikkelje végig a képeket, a meztelenkedő Harris mellett csomó híresség is jelen volt! Neil Patrick Harris 40 éves.