Nem mondom, hogy nem izgultam az utazás előtt. Sokan próbáltak jó tanácsokkal ellátni, többen figyelmeztettek, hogy vigyázzak, mert „ott lőnek”, elrabolják az embert, de minimum leütnek és kirabolnak vagy több kiló kokaint csempésznek a csomagomba. Azt hiszem, hogy az a minden hájjal megkent, alattomos drogkartell-alkalmazott, aki bármit be szeretett volna tenni a bőröndömbe igencsak meglepődött volna.

A majd két hónapos kalandra főképp úgy készültem, hogy a kötelező védőoltások elintézése után persze az utolsó napra hagytam mindent. A huszonnegyedik órában jött meg az új útlevelem, amit úgy tudtam elég el nem ítélhető módon meggyorsítani, hogy megígértem az összes ügyintéző hölgynek az okmány irodán, hogy amennyiben épségben hazajövök, garantáltan 10 évet fiatalítok rajtuk 10 nap alatt.

Ezenkívül úgy éreztem, hogy külön nehezítésként elvállalom Barnabás barátom megtisztelő felkérését, hogy megnyissam a friss diplomás fotókiállítását. Persze nagy vonzerőt jelentett a beígért egészben sült malac pecsenye és a házi pálinka, amivel megalapoztam azt a igencsak ferdére sikerült búcsú party-t, amibe még cipőkanállal bepasszíroztam Árpa Szabina meglepetés szülinapját valamint egy bolondos kitérőt a Capellába.

Azt hiszem, hogy ezek után senki nem csodálkozik azon, hogy számomra a veszélyes turbulencia még a budapesti felszállás előtt megkezdődött. Nem sok fogalmam volt arról, hogy pontosan mit is csomagoltam el az útra. Ez egészen Santa Martaig titok maradt, bár gyanús jelként fogtam fel azt a tényt, hogy a kézitáskámban, amit „crazy poggyásznak” neveztem el miért találom meg a futócipőmet. Szerencsére nem keveredett el a csomagom sem Párizsban, sem Bogotában, úgyhogy nem kerülhettem el azt tragikomikus élményt, amikor szembesültem azzal, hogy túlnyomó többségben haszontalan ruhákat hoztam magammal. Például 10 fekete pólót, viszont egyetlenegy alsót sem. Persze nem estem kétségbe, hiszen ez remek alibit szolgáltatott ahhoz, hogy feltérképezzem a Santa Marta-i shoppinglehetőségeket.

LakatosMárk, Az Éden Hotel stylistja a VIASAT3 kolumbiai forgatásán gondoskodik nap, mint nap Horváth Éva tökéletes megjelenéséről és közben az élményeiről blogol. Posztjait a Viasat3 támogatja.