Az Éden Hotel forgatási munkálatai nagyon izgalmasnak ígérkeztek! Rögtön az elején volt 3-4 olyan nap, mielőtt az első játékosok beköltöztek volna a fantasztikus panorámájú luxus „börtönükbe”, ami azzal telt, hogy mindenkiről egy sor fotót és klipet kellett készíteni. Természetesen a későbbi sajtófotókat, valamint a műsort reklámozó klipeket is ott, a helyszínen kellett megcsinálni, hamisítatlan trópusi környezetben, a szikrázó homokú karibi tengerpart vadregényes szakaszain…

Ez remekül hangzik első hallásra, de mondanom sem kell, hogy a terepmunka rendesen leamortizálta a stáb jó részét, köztük engem is.  Az első néhány reggelen még nagy mellénnyel, többen reggeli kocogásra indultunk a romantikus napfelkeltében mit sem törődve a hegyek felől érkező átfolyásokkal, ahol vagy módszeresen leszerelte az ember a lábáról a futócipőt vagy általában bokáig vizes lett. És ez még a kisebbik probléma volt. Kolumbiai kalandunk elején még nem fordítottunk elég figyelmet a biztonsági és egészségügyi előírásokra, így a rovarok elleni védekezést sem tartottuk elengedhetetlenül szükségesnek.

Viszont a hajnali tengerpart nedves homokjában már sunyi lesben várták a közeledő zsákmányt a mindenre elszánt, vérszomjas tűzlegyek! Azt kell tudni a tűzlegyekről dióhéjban, hogy igen sokan vannak, viszont egyáltalán nem látszanak, csak a csípésük helye mutatkozik meg egy vörös gombostűfej nagyságú sebként, amit körülbelül 1 cm átmérőjű vöröses udvar vesz körül. És gyűlik az ember lábszárán, egyre több és egyre jobban viszket. Pedig egy dolog van, amit tilos a csípésekkel csinálni: megvakarni őket. Persze a stáb nagy részének lábán a második napra akár 30-40 csípés is díszlett, kezdett pánik eluralkodni, mert több kollegát is az ambulanciára kellett szállítani óriásira dagadt bokákkal és nagyon komoly panaszokkal. A létező összes riasztót kipróbáltuk, illetve volt egy csodafegyver még, ami nekem is segített elkerülni az injekciót: napi 4-5 liter víz, ami a méreganyag tisztulását gyorsította a szervezetből.

A másik faktor, ami igencsak megviselte a forgatócsoportot az a körülbelül 40 fok és az árnyék nélküli napsütés, ami a budapesti influenzás hideg télben roppant csábítóan hangzik, de napi 10 óra munka után igen kellemetlen tud lenni. Délibábos víziókat követve vánszorogtunk a homokban a tűző napon, a legfurább turbánokat csavarva fejünk köré, vizes palackokat szorongatva, fürdőruhás lányokkal és fiúkkal a helyi halászok legnagyobb csodálatára. Viszont természetesen kárpótolt mindenkit a csodálatos helyszín, az izmos testű Adonisok és szobor alkatú Aphroditék látványa….és a munka végeztével néhány hűs Pina Colada a medencében.”

Lakatos Márk, az Éden Hotel stylistja a VIASAT3 kolumbiai forgatásán gondoskodott nap, mint nap Horváth Éva tökéletes megjelenéséről és közben az élményeiről blogolt. Posztjait a VIASAT3 támogatja.