Április 3-án, vasárnap délelőtt indul az új műsorom a VIASAT3 csatornán, Jól nézek ki! címmel. Ez is átalakító reality, amelyben a Szeretem a testemhez hasonlóan önbizalom hiányos nőkön segítünk, de mégis más mint az eddigiek. Nagyon különleges ez a mostani feladat, hiszen dupla feladat, mivel két emberre kell egyszerre koncentrálni, akik együtt indulnak a változás útján. Most ugyanis anya-lánya, barátnők és nővérek átalakításába fogtunk. Természetesen nem lehet egyforma az eredmény, hiszen máshogy reagálunk különböző helyzetekre, máshogy dolgozzuk fel az eseményeket, még akkor is ha közeli barátokról, rokonokról van szó, akik ismerik egymás gondolatát, rezdüléseit. A saját harcunkat magunknak kell megvívni, ezt a felelősséget nem adhatjuk át másnak, még akkor sem ha nagyon szeretjük az illetőt. Ezért érdekes ez az új helyzet.

Egymáshoz közel álló nők jönnek el hozzánk segítségért, és nem csak a maguk átalakulásáért izgulnak. Megható azt látni, hogy az esetek többségében izgatottabban várják a társuk eredményeit, hogy akár az évtizedek óta tartó problémái a másiknak vajon megoldódnak-e egy hét leforgása alatt, mint a saját szépülésüket. Ezért szeretem ezt a műsort. Anézők szavazhatnak, hogy melyik szereplőnél elért eredmény tetszik jobban, de fontos, hogy nem egy lóversenyről van szó, ezért a szavazás sem arról szól, hogy ki ért át hamarabb a célvonalon, hanem hogy kívülálló szemmel nézve ki állt készen a változásra, ki az aki beleadott mindent az átalakulás érdekében.

Az első adás szereplői, Szilvi és Móni testvérek. Szilvi világ életében fiúsan öltözködött, kedvenc viselete a nadrág és a termopulcsi. Úgy véli, hogy a lelki problémák előbb-utóbb testet öltenek, ezért betegedett meg. Egy éve méhnyakrákot diagnosztizáltak nála, kezelése a mai napig tart. Szilvi nővére, Móni szinte kizárólag hosszú, bő szoknyákat hord, így takargatja túl vékonynak vélt lábait. Ebben az esetben különösen nagy felelősséget éreztem, mivel nem csupán a külső megszépítése volt a feladat, hanem Szilvi gyógyulásában is szerettem volna segíteni. Hogy milyen eredményt értünk el, azt április 3-án, vasárnap délelőtt 10:25-től láthatjátok a VIASAT3 műsorán.

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.