Kegyetlenül hangzik az, hogy zsírbörtön. Borzasztóan érezheti magát az a testében, aki úgy gondolja, hogy egy hatalmas zsírból készült börtön nehezedik rá, a szó szoros értelmében. Ezt azért is tudom, mert én is voltam 120 kg tini koromban. Egyrészt az iskolai csúfolódások miatt, másrészt a szüleim féltése miatt állandóan a túlsúlyommal kellett foglalkoznom.

Persze sokáig sikertelenül, hiszen az ember akkor tud lefogyni, ha akar, akkor amikor készen van rá, nem pedig akkor, amikor kívülállók próbálják erre kérni vagy kötelezni. Egyébként meg az élettani kérdéseken túl, (mármint, hogy természetesen nem egészséges a túlsúly) az önmagától értetődik, hogy nem csak a max. 36-os modellméret a szép és esztétikus.

Vannak olyan emberek, akikhez hozzá tartozik a gömbölyded forma, mivel kerek az arcuk, gömbölyűek a formáik, gömbölyű még a kacagása is. Az esztétikum nagyban attól függ, hogy ápolt-e valaki, törődik-e a sovány vagy molett testével. Azt a közhelyet már ne is említsük, hogy a férfiak jelentős része szereti a gömbölyű formájú hölgyeket (még akkor is, ha a topmodell kultusz hatására ezt nyilvánosan tagadják).

Ha valaki boldogan tudja viselni a Michelin gumijait, bátran, magabiztosan vállalja gömbölyded testét, amit előnyösen öltöztet és megfelelően széppé varázsol, azt a külvilág is elfogadja. Ha szorong, ha fél, ha elbújik az emberek elől, ha megpróbálja kiiktatni magát a társadalomból a teste miatt érzett bűntudatból adódóan, az is megteszi a kellő hatást.

Az ember természetesen változik, nekem is eljött az a pillanat, amikor ledobtam azt a zsírbörtönt, amiről Zsuzsi és Zsófi beszél a VIASAT3 Jól nézek ki! e heti adásában. Zsuzsi több mint 40 kilótól szabadult, meg és ez bizony nyomot hagyott a testén. Persze nekem is lazább maradt a bőröm a fogyás után, amivel most együtt élek és próbálom feszesebbé tenni.

Minden nem sikerül az életben egyszerre! Karcsúbb lett a sziluettem, de persze van még min dolgozni. Addig is az ember annak örüljön, amit már elért és legyen büszke arra az állapotra, ami az út egyik állomása. Ezt próbáltuk megértetni a két molett lánnyal is, miközben igyekeztünk a legelőnyösebb oldalukat megmutatni.

Vasárnap 10:25 től a VIASAT3 csatornán megnézhetik, hogy melyiknek sikerült jobban az átváltozás. A jolnezekki.hu-n pedig szavazhatnak is!

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.