Jól nézek ki! Milyen furcsa, hogy általában nagyképűnek tartjuk ezt a mondatot. Ha valaki azt mondja: Jól nézek ki!, akkor valamilyen öntelt, önajnározó felkiáltásnak tartja az emberek nagy része. Sokan azt gondolják ezekre a szavakra, hogy aki mondja, azzal elszaladt a ló, miközben mindenki tud jól kinézni, hiszen számomra ez a mondat azt jelenti, hogy valaki a saját adottságaihoz képest a saját fizikumából adódóan a lehető legjobb, legelőnyösebb arcát mutatja és ezzel tisztában van, bátran kommunikálja a külvilágnak.

Szerintem fontos az, hogy mindenkit saját magához mérve kell megítélni, nem pedig szupermodelleket, filmcsillagokat kell összehasonlítási alapként megjelölni. Hiszen az embernek saját magával kell dűlőre jutni ebben az életben, a harmóniát saját magával kell megteremtenie mindenkinek, nem pedig Madonnával, Sharon Stone-nal vagy Kate Moss-szal.

Az, hogy milyen varázslatokat lehet csinálni az egyes emberekkel, azt az összes átalakítós műsoromban megtapasztalhattam, és a Jól nézek ki! legújabb epizódjában a két Szidónia, anya és lánya esetében is óriási élmény volt végigkísérni a két hölgy átalakulását, megszépülését. Az, hogy egy idősödő hölgy elhanyagolt, ápolatlan fogsora helyett magabiztos mosolyt kap, csinos ruhákat, jó sminket és frizurát, olyan magabiztosságot adhat neki, amelyből kiindulva a Jól nézek ki! felkiáltás nem nagyképűen, hanem hitelesen hangzik.

Az elmúlt évek sok-sok megszépített hölgye és a műsorok kapcsán érkező számtalan e-mail, levél, megkeresés egyre inkább tudatosította bennem azt a széleskörű igényt, hogy a hölgyekben óriási igény van ezekre a kalandokra és ezért úgy gondoltam, hogy a kamerákon kívül is elindítunk kollégáimmal egy olyan programot, amelyben ki-ki lehetőségeihez képest, személyre szabottan megtalálhatja a számára legelőnyösebb, legcsinosabb külsőt. Hiszen mindannyiunk szereti, ha foglalkoznak velünk, kényeztetnek minket, és a jól ismert kozmetikumok reklámszlogenjével élve: meg is érdemeljük.

Persze nem mindenki költhet egyformán saját magára, de az ápoltság, az okos és tudatos öltözködés, a nőiesség praktikájának elsajátítása minden nőnek elérhető kell, hogy legyen. Ezért találtuk ki a Jól nézek ki! Expressz névre keresztelt izgalmas kalandot, egy úgynevezett nők iskoláját, ahová sok szeretettel várunk majd minden hölgyet, aki szeretne, ha egy profi szakértői csapat mutatná meg, legelőnyösebb arcait, amelyből aztán saját egyéniségéből kiindulva választhatja ki, hogy melyik az igazi. A vasárnap 10.25-kor a VIASAT3 csatornán kezdődő Jól nézek ki! adásából és a jolnezekki.hu-n még többet megtudhatnak! Mindenkit sok szeretettel várok: Lakatos Márk

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.