Itt a tavasz, ami a legtöbb embert jó érzéssel tölti el. Ilyenkor a természet felfrissülésével ösztönösen mi is szeretnénk átélni egy külső-belső megújulást. Annak, aki meg van elégedve magával, ez nem is jelent problémát. Ám azok számára, akik nap mint nap a tükör előtt állva borzalmas szorongást éreznek, ez most még nagyobb megpróbáltatást jelent. Ők, ha arra gondolnak, hogy elmennek és vesznek maguknak egy új fürdőruhát, már előre lejátsszák magukban, hogy: úgy sem áll majd jól egyik sem, inkább ki sem megyek a strandra.

Ilyenkor igen is, hogy erőt kell venni magunkon, venni kell egy nagy levegőt, és munkához látni. Rá kell szánni egy napot, hogy átvizsgáljuk az egész ruhatárunkat. Első lépés, hogy a téli pulóvereket, kabátokat el kell pakolni. Második lépés, hogy a tavaszi-nyári ruhákat gondosan át kell válogatni. Amit kihíztál vagy kifogytál, azt tedd el! Csak az maradjon elől, ami méretben passzol rád. Ezután válogasd ki a kedvenc darabjaidat, szoknyát, rövidnadrágot, farmert, pólót! Nézz utána, hogy idén mi a divat! (színek, fazonok) Válaszd ki, hogy ezek közül mi az, ami a te stílusod, semmiképp ne próbálj magadra erőltetni olyan divatot, ami nem illik hozzád, amiben nem érzed jól magad! Majd türelmesen látogasd végig a boltokat és a meglévő cuccaidhoz válassz egy-két topot, blúzt és kiegészítőket!

Fontos, hogy úgy próbálj válogatni, hogy egymással tudd variálni a különböző ruhákat! Következő lépés, hogy kérd szakemberek segítségét! Menj el fodrászhoz, változtass a hajszíneden, fazonján, és csináltass egy új sminket! (Amit később te is meg tudsz csinálni) Ezek után próbálj a belső felfrissülésre koncentrálni! Jön a zöldség-gyümölcs szezon, így könnyebb ellenállni a lisztnek, krumplinak, rizsnek és cukornak. Ez nem csak azért fontos, hogy karcsúbb legyél, hanem ha odafigyelsz az étkezésre, a közérzeted is sokkal jobb lesz, ezáltal a kisugárzásod is.

Nagyon fontos, hogy nézz végig magadon! Amin nem tudsz változtatni, azon ne rágódj, amin tudsz, azon dolgozz! Ilyen és ehhez hasonló fortélyokkal igyekeztünk segíteni Andreának és Máriának is, akik a következő Jól nézek ki! című műsor szereplői. A negyvenes éveikben járó nők utolsó reményként jelentkeztek a műsorba. Mindketten súlyos önbizalomhiánnyal küzdenek, Andrea családi és lelki problémák miatt hízott el, lesütött szemmel közlekedik az utcán, annyira szégyelli külsejét. Mária pedig túl soványnak, laposnak tarja magát, a fogait sem szívesen mutogatja, ezért teljesen bezárkózott, ha csak teheti ki sem mozdul otthonról.

Remélem, hogy a tőlünk kapott segítségnek köszönhetően nem csupán a nyárnak indulnak vidámabban, hanem az egész életüket sikerült megváltoztatnunk. Az ő történetüket ismerheted meg május 1-én, vasárnap 10:25-től a VIASAT3 műsorán.

Üdvözlettel: Lakatos Márk

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.