Frissülj együtt a természettel!

2011.04.29. 13:40

Itt a tavasz, ami a legtöbb embert jó érzéssel tölti el. Ilyenkor a természet felfrissülésével ösztönösen mi is szeretnénk átélni egy külső-belső megújulást. Annak, aki meg van elégedve magával, ez nem is jelent problémát. Ám azok számára, akik nap mint nap a tükör előtt állva borzalmas szorongást éreznek, ez most még nagyobb megpróbáltatást jelent. Ők, ha arra gondolnak, hogy elmennek és vesznek maguknak egy új fürdőruhát, már előre lejátsszák magukban, hogy: úgy sem áll majd jól egyik sem, inkább ki sem megyek a strandra.

Ilyenkor igen is, hogy erőt kell venni magunkon, venni kell egy nagy levegőt, és munkához látni. Rá kell szánni egy napot, hogy átvizsgáljuk az egész ruhatárunkat. Első lépés, hogy a téli pulóvereket, kabátokat el kell pakolni. Második lépés, hogy a tavaszi-nyári ruhákat gondosan át kell válogatni. Amit kihíztál vagy kifogytál, azt tedd el! Csak az maradjon elől, ami méretben passzol rád. Ezután válogasd ki a kedvenc darabjaidat, szoknyát, rövidnadrágot, farmert, pólót! Nézz utána, hogy idén mi a divat! (színek, fazonok) Válaszd ki, hogy ezek közül mi az, ami a te stílusod, semmiképp ne próbálj magadra erőltetni olyan divatot, ami nem illik hozzád, amiben nem érzed jól magad! Majd türelmesen látogasd végig a boltokat és a meglévő cuccaidhoz válassz egy-két topot, blúzt és kiegészítőket!

Fontos, hogy úgy próbálj válogatni, hogy egymással tudd variálni a különböző ruhákat! Következő lépés, hogy kérd szakemberek segítségét! Menj el fodrászhoz, változtass a hajszíneden, fazonján, és csináltass egy új sminket! (Amit később te is meg tudsz csinálni) Ezek után próbálj a belső felfrissülésre koncentrálni! Jön a zöldség-gyümölcs szezon, így könnyebb ellenállni a lisztnek, krumplinak, rizsnek és cukornak. Ez nem csak azért fontos, hogy karcsúbb legyél, hanem ha odafigyelsz az étkezésre, a közérzeted is sokkal jobb lesz, ezáltal a kisugárzásod is.

Fotók: VIASAT3
Fotók: VIASAT3

Nagyon fontos, hogy nézz végig magadon! Amin nem tudsz változtatni, azon ne rágódj, amin tudsz, azon dolgozz! Ilyen és ehhez hasonló fortélyokkal igyekeztünk segíteni Andreának és Máriának is, akik a következő Jól nézek ki! című műsor szereplői. A negyvenes éveikben járó nők utolsó reményként jelentkeztek a műsorba. Mindketten súlyos önbizalomhiánnyal küzdenek, Andrea családi és lelki problémák miatt hízott el, lesütött szemmel közlekedik az utcán, annyira szégyelli külsejét. Mária pedig túl soványnak, laposnak tarja magát, a fogait sem szívesen mutogatja, ezért teljesen bezárkózott, ha csak teheti ki sem mozdul otthonról.

5. adas szerepl2

Remélem, hogy a tőlünk kapott segítségnek köszönhetően nem csupán a nyárnak indulnak vidámabban, hanem az egész életüket sikerült megváltoztatnunk. Az ő történetüket ismerheted meg május 1-én, vasárnap 10:25-től a VIASAT3 műsorán.

Üdvözlettel: Lakatos Márk

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.