Az élsport sajnos nem kedvez a nőies alkatnak. Nem a homokóra sziluett megszerzése és tökéletesítése a cél ja azoknak a hölgyeknek, akik olimpiára vagy más nagy világversenyekre készülnek. Harcolnak a századmásodpercekkel vagy a kilométerekkel, ha pedig csapatsportot űznek,akkor saját testük speciális fejlesztését kötelességük a többiek, a csapat szolgálatába állítaniuk.

Ráadásul vannak nagyon gyors sportágak, amik éppen ezért általában elég durvák is. Gondoljanak a kézilabdára. Egy-egy mérkőzésen sokszor több pofon csattan, mint egy komolyabb boksz meccsen.

Fülzúgás, orrvérzés, monoklik és kiütött vagy letör fogak lehetnek a gólok mellett a vad játék eredményei. A Viasat3 Jól nézek ki e heti adásának egyik hőse, Böbe, sokat tudna erről mesélni, főleg azért, mert egy hét alatt be nem állt a szája a forgatáson. Életvidám, jókedvű nőnek ismertem meg, aki a fél életét a kézilabdának szentelte. És nem eredménytelenül. Képzeljék el, 1995-ben a világ legjobb játékosának választották.

Mint a legtöbb volt élsportoló nőnek, neki is az a legnagyobb problémája önmagával, hogy az alakja, finoman szólva is, nem túl nőies. Ráadásul a melleit is túl kicsiknek találja, a fogsora pedig rendkívül elhanyagolt. Ez is részben a sportnak tudható be, hiszen a kézilabda meccseken számtalanszor koccant össze társaival, vetődött, és nem egyszer előfordult, hogy könyökkel kiverték a fogát.

Amikor abbahagyta a sportolást, pajzsmirigy problémái lettek, így jó pár kiló felugrott rá. Hiába, a testünk minden extrém igénybevétel után benyújtja a számlát. Viszont vannak olyan célok, amikért az ember vállalja ezt a kockázatot is. Kocsis Erzsébet, Böbe, sem panaszkodott azért, amiért a kézilabda 46 éves korára igencsak megváltoztatta eredendően nőies alakját, de lelke legmélyén nagyon vágyott arra, hogy egyszer igazán nőnek érezhesse magát.

Rafinált, okos nőként erre még egy kiváló indokot is kitalált magának. Mivel Böbe jelenleg sportmenedzserként dolgozik, azt okoskodta ki, hogy ha nőiesebb lenne külseje, akkor jobb esélyekkel indulna azokon a tárgyalásokon, ahol az általa irányított kézilabda csapatnak próbál meg előnyöket szerezni. Biztosan ez is komoly indok, de azt hiszem, hogy

Böbe egyszerűen csak szerette volna, ha jól néz ki, ha csinosnak, nőiesnek érzi magát és persze volt még egy nagy álma…szeretett volna formás, nőies melleket is. Ezért jelentkezett barátnőjével, Marcsival a műsorba.

Hogy melyikük milyen változáson ment át a velünk töltött idő alatt, azt megnézhetik a Jól nézek ki vasárnapi adásában.

Lakatos Márk posztjait a Viasat3 támogatja.