18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A szexuális magabiztossághoz kell a kor

2008.09.22. 14:56

A szexuálisan magabiztos ember 40 múlt, az átlagnál magasabb az iskola végzettsége, 17 éves kora előtt hivatalos szexuális felvilágosításban részesült és 18 éves kora előtt elvesztette a szüzességét. Legalábbis ezt hozta ki a Durex az éves nemzetközi kutatásából. Tudod, tavaly az derült ki, hogy minden második magyar elégedetlen a szexuális életével.

 

Az idei kutatás arra nem tért ki, hogy vajon az élet egyéb területén is magabiztosabbak-e a negyven felettiek (pedig csípőből igennel válaszolnék a kérdésre), arra viszont igen, hogy melyik nép, hogy áll a szexszel. A legelégedettebbek a brazilok (80 %), míg a japánok a legkevésbé (55%). A legtöbb ázsiai ország jóval alatta marad a nyugati országoknak a szexuális úton terjedő betegségekkel szembeni védekezés terén. Thaiföld és Hong Kong érte el a legalacsonyabb eredményt ezen a téren (65 %), a legmagasabbat pedig a dél-afrikaiak (87%), őket követi Spanyolország, Mexikó, Svájc, Brazilia és Kanada 85 %-os eredménnyel. Hasonlóan megoszló a nem kívánt terhességgel kapcsolatos felkészültség, magabiztosság. A legtöbb esetben, az ázsiai országok magabiztossági szintje 70% körül mozgott, míg a nyugati országok 75% és 85 % között teljesítettek. Szingapúr mindössze 68 %-ot ért el, míg Dél-Afrika a jóval magasabb 85%-ot.