A Kína északkeleti részén található harbini Polar Land állatkert meleg pingvinpárja saját kölykökre vágyik - írja a Telegraph.co. Mivel ők maguk nem tudnak utódot gyártani, így más párok tojásait próbálták elcsenni. Módszerük egyszerű, de furfangos: köveket görgettek a szülők lábához, majd megpróbáltak eltogyogni a tojásokkal, bízva abban, hogy a többiek nem veszik észre a cserét. Tévedtek.

A tojástolvajok lebuktak, a pingvincsapat pedig büntetésül kiközösítette őket. A gondozók szerint a költési időszak alatt nagyon kell vigyázni a tojásokra, így kénytelenek voltak elkülöníteni a 3 éves, meleg pingvinpárt a többiektől. „A hím pingvin kötelessége, hogy vigyázzon a tojásokra. Annak ellenére, hogy ez ennél a párnál biológiailag lehetetlen, megvan bennük a természetes apai ösztön ” – nyilatkozta egy gondozó az Austrian Times-nak. „A szeparálás nem diszkrimináció. Muszáj volt elköltöztetnünk őket, mert az egész csapat megzavarodhatott volna a költési időszak alatt” – tette hozzá.

Az állatvilágban számtalan példát találunk homoszexualitásra, de a nyilvánosság érdeklődése még mindig a pingvinek iránt a legnagyobb. Nemrégiben egy német állatkert például a meleg csoportok felháborodását váltotta ki, amikor megkísérelt összeházasítani egy csapat meleg pingvint svéd nőstényekkel. A hímek elutasították a nőstények közeledését, és semmiféle érdeklődést nem mutattak irántuk, így a projektet le kellet fújni. Az is megesik, hogy a gondozók észre sem veszik, hogy a pingvinpár tagjai azonos neműek. Így jártak a New York-i állatkert dolgozói is. A két hím pingvin már nyolc éve volt együtt, amikor a gondozók rájöttek, hogy valójában mindkettő fiú.