17 millió 500 ezer forint kártérítésre kötelezte a Viktóriai Fellebbviteli Bíróság azt az ausztrál férfit, aki titokban felvette szeretkezéseit barátnőjével, majd a szakítás után mutogatni kezdte a felvételeket a csaj családjának, barátainak és főnőkének - írja a news.com.au. A bíróság szerint Alla Gillernek részben megsértett méltósága, részben a párkapcsolatban elszenvedett bántalmazás miatt jár a kárpótlás.

A vádlott, Boris Procopets állítólag csak kezdetben rejtette el a kamerát, később a csaja belegyezett, hogy dokumentálják szexuális életüket. Abba viszont nem, hogy a szakítás után exe mindenkinek megmutassa a videókat. Már annak, aki hagyta. Procopets ugyanis a lány anyjával csak az intim fotók lebegtetéséig jutott.

A tárgyalás alatt egyébként az is kiderült, hogy a pasas öt alkalommal meg is ütötte a nőt, ebből egyszer annak lánya előtt. Alla Giller 6 és fél millió forint kárpótlást kapott a bántalmazásért (első fokon csak fél millió jutott neki), méltóságának megsértése a felvételekkel pedig öt millió forintot ért.

A bíróság döntéséhez brit precedenseket vett alapul, többek között Naomi Campbell, Michael Douglas és Catherine Zeta Jones perét, melyekben az ítélet szerint a celebeket mentálisan bántalmazták, méltóságukat pedig megsértették, amikor a média munkatársai engedélyük nélkül készítettek felvételeket magánéletükről. A fenti összegeken túl a bíróság további hat millió forint értékű ingatlant ítélt a nőnek, akinek erre vonatkozó kérelmét első fokon elutasították.