A Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila jelenleg 17 éves börtönbüntetésének végét tölti, és amennyiben magaviselete továbbra sem változik, akár már 2010-ben becsomagolhatjuk a fa alá.

A 41 éves Ambrus Csíkszeredán született, édesanyja másfél éves korában elhagyta őt. Sokáig hivatásszerűen űzte a jéghokizást, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött: inkább bankokat rabolna. Választott karrierjét hét évig űzte, összesen 29 bankot rabolt ki, és az általa elkövetett bűntettek során senki sem sérült vagy halt meg – így az eszét semmiképpen sem vitathatjuk el, főleg, hogy még a börtönben is inkább tanul, olvas és kerámiázik.

A Viszkis jelenleg egy főiskolán próbál betekintést nyerni a média berkeibe, természetesen levelező szakon. A legutóbbi információk szerint egyébként szabad a pálya azok számára, akik Ambrus jövőbeni partnerei szeretnének lenni, ugyanis októberben szakított vele az a lány, akivel 2007-ben kezdett el járni. Persze a "járás" szó kicist erős, hiszen mindez a ritka találkozásokban és a levélváltoskban mutatkozott meg. Ambrus szerint azért tette ki a szűrét, mert ráébredt, semmi sem maradt a rablással szerzett milliókból. Így inkább az esze miatt tudjuk javasolni a misztikummal fűszerezett nincstelen alakot, aki bebörtönzését követően nemzetközi hírnévre tett szert.

Ambrus Attila