A meleg kapcsolatokat és a transzszexualitást bemutató óriásplakát látható a 2-es metró vonalán. Az „Igenis egyenlőek vagyunk” feliratú transzparensen nő férfival, nő nővel, férfi férfival és egyéb variációk hívják fel a figyelmet a másságra. A képen szereplő hat rajzolt pár közül csak egy heteroszexuális. A plakát Geszti Péter dalszövegíró nevével fémjelzett, és az ARC Kft. pályázatán lett kategóriagyőztes - az Ötvenhatosok terén már kiállították augusztus 28-ától szeptember 16-áig. A transzparensből jelenleg három darab található a városban, és állítólag egy győri kft. grafikusai tervezték, valaki számára mégis ismerősnek tűnt:

„Az egy dolog, hogy így nézett ki 2005-ben az esküvői meghívóm, amit én terveztem, bár más színekben pompázott, de ezt a képet - melyet magam készítettem, de még a felette szereplő igen bonyolultnak hallatszó mondat is a fejemből pattant ki - 2008-ban, mégpedig februárban megjelentettem umaapumán.
 

A két kép között óriási a hasonlóság, de mintha a két kép mondanivalója között sem óriási különbség. Nem erre használják mások a "lopás" szót?” – írja internetes naplójában az állítólagos ötletgazda.

Hogy kinek van igaza, nem mi dolgunk eldönteni, mindenesetre a két alkotás közötti hasonlóság valóban szembetűnő. Az viszont bizonyos, hogy az óriásplakát feltűnése sokaknál kiverte a biztosítékot, bár Demszky Gábor tüzetes átvizsgálás után sem talált benne semmi kivetnivalót. Hogy ki, és mennyiért rendelte meg őket, arról nincsen információ.