18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Pornóértelmezést tanítanak egy tajvani egyetemen

2009.01.18. 12:56

Az eredetileg katolikus apácák által alapított tajvani Providence egyetem tömegkommunikáció szakán ebben az évben a hallgatók már „a pornó által kiváltott fiziológiás reakciókat” is tanulmányozhatják „tudományos nézőpontból” – írja a United News Daily. A félév végén a hallgatók 15 perces szóbeli vizsgán adnak számot a tanultakról, és itt most nem élnénk hülye szóviccel az angol „oral” szó árnyalt jelentéstartalmaival.

A kurzus nem kötelező, azok a tanulók, akik szellemiségüktől túlságosan idegennek érzik a pornó tömegkommunikációs hatásainak elemezgetését, minden további nélkül kihagyhatják – tájékoztatta a lapot Chen Mingmei tanársegéd, hozzátéve, egyelőre senki nem tett így, bár voltak, akik a filmvetítések közben egyes jeleneteknél eltakarták a szemüket. A legtöbb tanuló – saját bevallásuk szerint – eddig nem nagyon látott ilyen filmeket, és egyelőre szüleiknek se számoltak be róla, milyen rendhagyó kurzusra iratkoztak be. „Nem is tudom, hogy mondom majd el nekik, ha kitűnőre végzek…” – aggódott egy nevét nem vállaló tanuló a lapnak. Másikuk szerint „Ha viszont megbuknék belőle, joggal mondhatnám a szüleimnek, hogy ezentúl kénytelen leszek több pornót nézni”.