Nem akartuk magunkat túlságosan beleásni a hentai műfajába, csak utalni arra, hogy ilyen is van, és ezt is nagyon sokan szeretik. Aztán azt olvastuk, hogy a pornó-anime stabilan megvetette a lábát Európában is, viszont az elmúlt években leginkább közvetlen vásárlók keresik fel a terjesztőket, nem pedig a kereskedők. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a nyugati társadalmak intoleránsak a japán rajzfilmekkel szemben. A japánok meg csak pislognak és azt sem értik, hogy miért nevezik nálunk jóformán az összes szexuális tartalmú rajzfilmet hentainak ( a hentai jelentése egyébként perverz ), amikor ők csak a szélsőségesebb műfajokra értik ezt a kifejezést.
 
Az erotikus témájú alkotások kialakulásának gyökereibe - kezdve az Edo-korszaktól – most nem mennénk bele, ugorjunk egyből ahhoz a részhez, amikor Magyarországon debütált a Sailor Moon című anime. Már ez a sorozat is erősen cenzúrázva jutott el hozzánk, de egyből kialakult a rajongótábora, akiknek a csipája is hamarosan kinyílt, és rájöttek, hogy az internet segítségével megannyi hasonló filmhez lehet hozzájutni - innen pedig már csak pár lépés volt a hentaik felfedezése.
 
A wikipédia szerint a hentai lehet egy izgalmas, érzelmekkel teli történet is, de végső célja, hogy szexuális jelenteket tartalmazzon. Sikerét annak is köszönheti, hogy olyasmiket is bele lehet szőni, ami egy filmben szinte kivitelezhetetlen. A készítők célja a néző megdöbbentése, vad, fantázia szülte jelenetekkel és szituációkkal. A japánoknál viszont teljesen máshol vannak a határok, mint az európaiaknál, már csak ha a tabudöntögetés eszközeit is vesszük és a képi hatásokat:

Bondage: kikötözés, és szado-mazo szex

 

Futanari: férfi-nemiszervvel rendelkező nők (ezt még Dick Girl - nek is szokták nevezni, legtöbbször a csiklójuk merevedik pénisszé). A "töke van a menyasszonynak" tipikus esete.

 

Guro: mutáció és vér, lehet akár gyilokpornónak is nevezni

 

Incest: közeli rokonokkal való közösülés, vérfertőzés

Tentacle sex: csápos fantázia szörnyek, növényekkel való közösülés vagy erőszak

 

Ez eddig tiszta sor, a film megkapja a 18-as karikát, a japcsik viszont nem fértek a bőrükbe, és a társadalom legkényesebb tabuit is előszedték a shotacon-nal és a lolicon-nal ( képeket nem véletlenül nem használunk fel ebből a két műfajból ). Az első lényege, hogy a történetben fiatal fiúkat vesznek rá, hogy közösüljenek más fiúkkal, férfiakkal vagy lányokkal, a lolicon pedig arról szól, hogy pubertáskor előtti lányokat vagy kisgyermekeknek látszó szereplőket ábrázolnak szexuális helyzetekben. Konkrétan tehát egyetlen kattintással elérhetőek olyan gyermekpornográf tartalmú videók és filmek, amelyek valósághűen festik le az eseményeket, és mivel a szereplő konkrét kora nem derül ki, az alkotó simán rámondhatja, hogy 18 éves, de nem nőtt nagyra, és csak a teste alapján 5-6 éves. Valós megrontás pedig nem történt, na bumm. A pedofília viszont pedofília marad, bármilyen köntösbe is bújtatják. Már csak az a kérdés, hogyan lehet ezt szabályozni.