Elhunyt Jack Wrangler, az amerikai pornóipar ikonja, színházi rendező és producer. Jack Wrangler (eredeti nevén John Robert Stillmann) a hetvenes évek egyik homoszexuális pornósztárja volt - nyolcvan filmmel a háta mögött -, de a kaliforniai színész meghódította a heteroszexuális pornópiacot és a színházi világot is - írta az MTI.

Wrangler egész életét megosztotta Margaret Whiting énekesnővel, a feleségével, akinek a férfi már a házasságkötésük előtt tudomására hozta homoszexualitását. 2008-ban Jeffrey Schwarz rendező - Wrangler: Anatomy of an Icon címmel - filmet készített a pornósztár életéről; a filmben maga Wrangler is szerepelt. A film GayVN - a melegpornó Oscarjának megfelelő - díjat kapott, amellyel évente a pornóipar legjobb alkotásait ismerik el.

Jeffrey Schwarz azt is elmondta, hogy Wrangler úttörőnek számított a homoszexuális mozgalom harcában, mivel sokak számára az első öntudatos meleget testesítette meg. A színész "egész életét eleganciával, humorral élte, hiányt hagy maga után" - mondta. A 62 éves Wrangler kedden tüdőbetegség következtében halt meg New Yorkban - tájékoztatott a TLA Releasing cég, néhány filmjének forgalmazója.