A kínai hatóságok lerombolták az ország első szex témájú szabadidőparkját, mert a "Szerelemföldnek" elnevezett létesítmény "gonosz hatással van a társadalomra" - jelentette hétfőn a kínai állami média. A park, amelynek megnyitóját októberre tervezték, a hivatalos megfogalmazás szerint a látogatók szexuális kultúrájának javítását szolgálta volna - írta a Független Hírügynökség.

A Kína dél-nyugati részén épülő "Szerelemföld" bezárásáról és lerombolásáról a helyi hatóságok vizsgálata után döntöttek - közölte a Global Times című, angol nyelvű kínai lap. A vizsgálat arra jutott, hogy "a park kiállításai vulgárisak, nincsen semmi közük az egészségügyhöz, vagy az oktatáshoz", és "gonosz befolyása van a társadalomra", ezért azonnal le kellett rombolni - mondták el helyi tisztségviselők a lapnak nyilatkozva.

A parkot építő cég "figyelmen kívül hagyta társadalmi felelősségét, és csak a szenzációhajhászáson alapuló profitszerzés érdekelte" - közölte a helyi önkormányzat sajtóosztályának vezetője. A cég hivatalos megfogalmazása szerint a park a szexuális nevelés, illetve a látogatók szexuális kultúrájának javítását szolgálta volna. A terv az volt, hogy hatalmas nemi szerveket, meztelen testeket állítanak ki, bemutatják a szex történetét, és a látogatók a biztonságos szexről és a szex különféle technikáiról is tanulhatnak.

"A szex tabutéma Kínában, de az emberek szeretnének hozzáférni több információhoz" - mondta a múlt héten a China Daily című angol nyelvű kínai, állami újságnak a park igazgatója, aki hozzátette: "a közjó érdekében készül a park, és úgy vélem, az emberek többsége támogatja az ötletet, amelyre figyelni kell, és nem közönséges, trágár módon."