Csak a magyarok több mint egynegyede állítja, hogy a szex a legjobb dolog az életben - derül a ki az Image Factory és a TÁRKI legfrissebb kutatásából. A férfiak jóval többre értékelik a kufircolást, mint a nők, hiszen az erősebb nem képviselőinek 38 százaléka tartotta a szexet a legjobb dolognak az életben, míg a nők körében ez az arány 19 százalék. 10 magyarból 1 saját állítása szerint egy napot sem bír ki eme tevékenység nélkül. A reprezentatív felmérés rámutat, hogy a férfiak felülreprezentáltak a mindennapi szexet kívánatosnak tartók körében is, míg a nők között kevesebben vannak a mindennapi intenzitás hívei.

Szex nélkül is működő kapcsolatot minden harmadik nő, és minden ötödik férfi tud elképzelni. Mindkét nem esetében a kor meghatározó abban, hogy valaki működőképesnek tart-e egy szex nélküli párkapcsolatot. Az idős nők 53 százaléka, míg az idős férfiak 42 százaléka tartja úgy, hogy nem szükséges a testiség hozzá. Ugyanez az arány a fiatalok körében 18, illetve 11 százalék.

Körülbelül a magyarok egynegyede szeretkezett már szakítás után volt párjával. A férfiak saját bevallásuk szerint gyakrabban létesítettek szexuális kapcsolatot korábbi partnerükkel, mint a nők. A kutatásból az is kiderült: minél fiatalabb valaki annál inkább hajlamos a szakítás után lefeküdni korábbi párjával.

Saját bevallásuk szerint a magyarok 57 százaléka általában több mint 10 percet fordít előjátékra. Meglepő adat, hogy a férfiak többen vannak a 10 percnél hosszabb előjáték hívei, mint a nők körében. Szintén érdekes, hogy a kor előrehaladtával csökken azok aránya, akik általában 10 percnél többet szánnak erre. Míg a fiatalok kétharmada általában hosszabb ideig pettingel, addig az idősek körében ezt csak minden harmadik ember teszi meg.

Az utóbbi időszakban egyre nagyobb figyelmet kap a nyilvánosságban a hálószobán kívüli szex, amikor a párok az intim együttlétüket megosztják másokkal, például egy szvinger klub keretein belül. A kutatás szerint a magyarok 10 százaléka izgalmasnak találna egy olyan szexuális élményt, amikor idegenek látnák őket szeretkezés közben. A férfiak (13%) nyitottabbak egy ilyen típusú élményre, mint a nők (7%). A nem mellett a kor is meghatározó a nem szokványos intim együttlét iránti vágyakozásban. Amíg az időseknek 6, addig a fiataloknak 12 százaléka találja izgalmasnak ezt.