18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kovi pornósai nem színészkedhetnek, csak szexelhetnek

2009.07.13. 17:33 Módosítva: 2009.07.13. 17:33

A külföldi híradások szerint a pornóipar a történeteken spórol, mellette pedig 3-5 perces kisjeleneteket töltenek fel az internetes oldalakra, hogy pluszbevételekhez jussanak. A New York Times szerint az egyik legnagyobb pornógyártó, a Vivid Entertainment is átállt a történetmentes szexfilmekre, az általuk készített évi hatvan filmnek több mint a fele ilyen apró jelenetekből áll. A pornósoknak pedig hiányzik a történet. Hogy megtudjuk, hazánkban is hasonló-e a helyzet, felkerestük Kovács „Kovi" Istvánt. A pornófilmek hazai guruja szerint nincs jobb helyzetben a magyar ipar, bár a 3-5 perces minijelenetek nem jellemzőek itthon.

Savanna Samson
Savanna Samson

Történet azonban itthon sincs vagy csak alig. „Igény lenne rájuk, mert a nézők egy része szereti, ha van sztori is. De erre sajnos most nincs pénz, ezzel tudtuk meghúzni komolyabban a nadrágszíjat. Persze ez nem jelenti azt, hogy gagyi filmeket fogunk csinálni, nem megy a minőség rovására" – mondta a Velvetnek Kovi, aki megjegyezte, akárcsak a külföldiek, a magyar pornósok is hiányolják a történeteket.. „Többször mondták nekem a fiúk, lányok, milyen jó, hogy nálam kell egy kis szerepet játszani, mert mennyire szeretik. Persze, akik nehezen tanulnak meg 1-2 mondatot, azoknak most jobb" – tette hozzá, majd megjegyezte, hazai fronton a 3-5 perces minijelenetek helyett rövidebb mobilklipeket gyártanak.

Kis pornótörténelem

Az 1970-es években rendes, valóban filmszerű íve volt a szexprodukcióknak, öt évvel később azonban felváltották ezeket a „csenget a pizzafutár, aztán jól megcsinál" – sémájú alkotások – tájékoztatta a lapot Paul Fishbein, az AVN Media Network elnöke.

Devil Virgin
Devil Virgin

A '90-es évek végén aztán megint megjelentek a nagyobb történetek, persze ezek sem maguktól – akkoriban kezdtek el terjedni a DVD-k, a pároknak pedig inkább arra van igényük, hogy a hardcore szex helyett valahogyan elinduljon a film. A történetközpontúság még 2005-ben is csúcspontját ünnepelte, a Pirates (Kalózok) című pornófilmre több mint 1 millió dollárt (200 millió forint) költöttek készítői, ami jóval több, mint egy átlagos pornófilm esetében, ami kb. 25000 dollárból (5 millió forint) is kijön. 2006 óta jócskán – a felére - visszaesett a pornófilmek értékesítése. A költségkímélő történetmentes, de annál akciódúsabb változatra sok cégnek a gazdasági válság miatt kellett váltania, a nagy stúdiók pedig előfizetéses megoldást is kínálnak honlapjukon, ahol a - korábban említett - 3-5 perces jelenetek havidíj ellenében megtekinthetők. És a külföldi pornószínészek is hiányolják a történetet. Savanna Samson szerint sokkal izgalmasabbak voltak úgy a filmek. Nekik is. „Voltak párbeszédeink, így, hogy egyik hardcore jelent jön a másik után, nem annyira élvezetes" – mondta a New York Timesnak.