A szakma és a fogyasztók is Belladonnát tartják az egyik leghitelesebb pornósnak. A huszonnyolc éves művésznő Biloxiban született Michelle Anne Sinclair néven, és 18 évesen kezdett el sztriptízelni. A filmezés lehetőségére egyik barátnője hívta fel a figyelmét, neki köszönhetően egy évvel később Belladonna belevetette magát a pornózásba.

Legelső filmjében, a Real Sex-ben egyből beledobták a mélyvízbe: Chris Cannon vette kezelésbe egy hardcore anál jelenet erejéig. Innentől egyenes út vezetett a több mint 250 forgatásig és a 16 pornó Oscar- díjig.

Pasijai is a munkatársai közül kerültek ki. Éveken át Nacho Vidal menyasszonya volt. (Ha hinni lehet a pletykának és a saját szemünknek, a spanyol származású pornószínész rendelkezik az egyik legnagyobb farokkal a fehér bőrű színészek között.) Belladonna végül Aiden Kelly felesége lett, és közösen nevelik 2005-ben született kislányukat, Mylát. Saját céget alapítottak, a Belladonna Entertainmentet.

Ötös skálán hányasra értékeli Belladonnát?

A szexipar egyik legismertebb nője 2007-ben chlamydiát és herpeszt is összeszedett munkája során, ezért sokáig visszavonulót akart fújni. Gyógyulása után persze tovább szívott, később pedig az ABC csatorna vendégeként is megszívatták. A Primetime Thursday című talkshowban úgy vágták meg a felvett anyagot, hogy végül Belladonnát a pornó áldozataként mutatták be a nézőknek. Innentől kezdve a pornóellenes csoportok vele példálóznak, a pornósztár pedig a legtöbbször hiába cáfolja, hogy utálná a munkáját.