Ugyan eredetileg gyermekjátéknak tervezték, vannak, akik csak gyűjtőszenvedélyüket élik ki a babákon, és polcaikon sorakoztatják fel, ám olyanok is vannak, akik nagyobb fantáziát látnak az élettelen testekben. Az utóbbiak közé tartozik Beatrice Morabito is, aki szerepjátékok helyett a divatbabákról készült képeken keresztül próbál érzéseket közölni, nem is akárhogy, nem is akármit.

A világhírű fotóművész központi témája ugyanis javarészt a szexualitás, ezen belül pedig leginkább a fetisizmus, a bondage és a szado-mazo. Morabito szerint ez a fajta önkifejezés olyasmi, mint egy titkos napló, csak ő nem papírra veti az önmagában rejlő vágyakat és álmokat, hanem a divatbabákat, és némi kiegészítőt használ fel a közvetítésre.

A feladat nem egyszerű, hiszen az általa használt modellek arca többnyire kifejezéstelen, a babák képtelenek a mozgásra és a közreműködésre – ám ez a végeredményen (leginkább a színek, a fények és a póz miatt) fel sem tűnik. Mintha mindegyikük a fotós utasításait követte volna, sőt, a legtöbb zavarba ejtően olyan, mint egy pillanatkép a magánéletükből. Ide kattintva többféle galériát is talál Morabito különleges naplójában, főleg, ha szereti a bilincset, a tűket, és a kötelet.