Több hazai börtön is visszautasította a Tutti Frutti Party magazin ajánlatát, miszerint az eladásból visszamaradt régebbi példányokat ajándékként a rabok rendelkezésére bocsátanák. Mint ahogyan azt a pornólap főszerkesztő-helyettese, Walter Anna a Velvetnek elmondta, az  ötlet onnan eredt, hogy a börtönökből tonnaszámra kapják a leveleket, amikben a rabok leírják, hogy ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy nőt lássanak.

"Folyton azt kérik tőlünk, ha tudunk, küldjünk nekik újságokat, az sem baj, ha régebbi példányok. Ezért most arra gondoltunk, biztosan örülnének a rabok, ha érkezne szerkesztőségünktől egy nagyobb újság-szállítmány, természetesen azt a börtönökre bíztuk volna, hogy eldöntsék, ki az, aki kaphat belőle."

A börtön vezetősége viszont úgy döntött, visszautasítják az ajánlatot. Mindezt azzal indokolták, hogy a rabok részére a társadalomba történő reintegrációs törekvésekhez nem szükséges a magazinok biztosítása. Ezért elsősorban tudományos, a pozitív életvezetéssel kapcsolatos magazinok-könyvek biztosítását látnák célszerűnek.

A magazin ezt követően a BVOP sajtóirodájához fordult. "Válaszlevelüket elolvasva megdöbbentünk, valóban mekkora felelősséggel járhat egy ilyen egyszerűnek tűnő ajándékozási gesztus" - magyarázta Walter. Mint kiderült az erotikus tartalmú magazinok ugyan semmilyen jogszabály nem tiltja a börtönökben, a büntetés-végrehajtással szemben támasztott társadalmi, erkölcsi elvárásoknak megfelelve nem lenne szerencsés, ha az intézetek közreműködnének a magazinok fogvatartottakhoz való eljuttatásában.

Ráadásul, mint mondták, mivel a pornómagazinból minden bizonnyal nem jutna mindenkinek ott bent, a magazin óhatatlanul a tiltott csereüzlet alapjául szolgálna. Walter úgy nyilatkozott, hogy ugyan kicsit csalódottak az elutasítás miatt, a kimerítő válasz után kellemes szájízzel vannak túl ezen az ajándékozási sztorin.