horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az internet tartalmának 37 százaléka pornó

2010.06.20. 16:57 Módosítva: 2010-06-20 16:59:12

Erős túlzásnak tűnhet az a vicc, miszerint az internet teljes tartalma, pornó nélkül elférne egy DVD lemezen, ám egy új felmérés azt mutatja, hogy bár a helyzet nem ennyire vészes, túlnyomórészt valóban a szexoldalak uralják a világhálót.

sx451

A legújabb adatok ezzel kapcsolatban egy szűrőmegoldásokra specializálódott cégtől, az Optemettől valók, aminek jelentése szerint a weboldalak több mint egyharmada, 37 százaléka pornográf tartalmú. A felmérés négymillió weboldal vizsgálatával készült, és egyúttal az is kiderült, hogy a pornóoldalak száma az 2009-es év első negyedévéhez képest 17 százalékkal nőtt.

Ön hogyan védi gyermekét a pornótartalmak ellen?

 • 2262
  Sehogy.
 • 441
  Szűrő segítségével.
 • 313
  Nem számítógépezhet.
 • 301
  Csak felnőtt felügyelete mellett számítógépezhet.

Az eredményekkel kapcsolatban a redorbit.com-nak Ana Luisa Rotta, az Optenet gyermekvédelmi felelőse úgy nyilatkozott, hogy a pornótartalmak rohamos növekedése miatt a felnőtteknek fokozottan, a korábbinál szigorúbban kell felügyelni az otthoni számítógépeket a kiskorúak védelmében. Például (természetesen) az Optenet webes szűrőjének a segítségével.